Mycket har hänt år 2016.
1 av 6
Mycket har hänt år 2016. - Foto: TT
Det har blivit varmare.
2 av 6
Det har blivit varmare. - Foto: TT
Donald Trump blev USA:s nästa president.
3 av 6
Donald Trump blev USA:s nästa president. - Foto: TT
Bryssel utsattes för ett fruktansvärt terrorbrott.
4 av 6
Bryssel utsattes för ett fruktansvärt terrorbrott. - Foto: TT
Kriget i Syrien gick in på sitt femte år.
5 av 6
Kriget i Syrien gick in på sitt femte år. - Foto: TT
Och clowner hemsökte oss.
6 av 6
Och clowner hemsökte oss. - Foto: TT

9 tecken på att 2016 är det sämsta året någonsin

Nu lägger vi 2016 bakom oss och ser fram emot 2017 som förhoppningsvis blir ett betydligt bättre år.


Det är många som håller med om att 2016 inte varit ett särskilt bra år. Flera memes och vilda diskussioner har förts på internet där den stora frågan är "kan inte det här året bara ta slut?".

Ärligt talat så finns det många tecken på att just det här året suger. Häng med:

1. Alla legendarer dör

Världen ekar tom efter att vi har förlorat legender som Alan Rickman, David Bowie, Prince, Muhammad Ali, Freddie Wadling och Ainbusk-Josefin Nilsson. För att nämna några, läs en längre lista här.

Bildkälla: TT/Stella Pictures

2. Alla terrorbrott

Världen skakades brutalt av ett terrordåd skedde i Bryssel den 22 mars. Det skulle bli fler.

Bildkälla: TT

Den 14 juli körde en ensam lastbil rakt igenom en folkmassa i Nice, den 22 juli mördades tio personer av en nationalistisk gärningsman i München, den 12 juni mördades 50 personer inne på HBTQ-klubben Pulse i Orlando, USA och den 19 december körde en ny lastbil in i en folkmassa i Berlin och dödade 12 personer.

Terrordåd sker över hela världen, med större händelser i bland annat Irak, Thailand, Egypten, Libanon och Turkiet.

Bildkälla: TT

3. Donald Trump valdes till USA:s president

Den 20 januari 2017 kommer republikanernas presidentkandidat Donald Trump att ta plats i Vita huset. Valrörelsen har varit en riktig nagelbitare och valresultatet fick en hel värld att tappa andan. Nu återstår bara att se vad Trump kommer göra under sina fyra år som ledare för världens mest inflytelserika land. Här är sex saker som troligtvis kommer hända när Trump är president.

Bildkälla: TT

4. Temperaturen ökar

Det låter i praktiken gött att det blir varmare här i landet. Men att 2016 förväntas bli det varmaste året någonsin är inte positiva nyheter.

Bildkälla: TT

5. Brexit

Storbritannien valde i en historisk folkomröstning att lämna den Europeiska Unionen, något som kallades för Brexit i media. Med en majoritet på bra två procentenheter så blev det klart att britterna inte längre ville vara en del av EU. David Cameron avgick och ersattes av Theresa May.

Bildkälla: TT

6. Hatet ökar

Efter två omtalade folkomröstningar är uppfattningen att hatet utbreder sig runt om i världen. Först röstade Storbritannien ja till ett uttåg från EU – och hatbrotten ökade.

Efter att Donald Trump blev vald till president i USA nu i november så har hatbrott mot HBTQ-personer och muslimer ökat.

Maria-Teresa "Tess" Asplund blev globalt känd efter att hon stått upp mot demonstranterna från Nordiska motståndsrörelsen i Borlänge. Bildkälla: David Lagerlöf

7. Kriget i Syrien

Sedan 2011 har Syrien slitits itu av ett inbördeskrig som krävt över 300 000 människoliv. En stor del av de döda är dessutom civila. Kriget har skapat en av den moderna tidens största flyktingströmmar med över hälften av befolkningen på flykt antingen inom landet eller utanför.

Bildkälla: TT

8. Mördarclowner

Under hösten fylldes världens medier av bisarra nyheter om vanliga människor som klädde ut sig till clowner med ett enda intresse – skrämmas. Även i Sverige rasade rapporter om mördarclowner in, något Nyheter24 även skrev mycket om.

Bildkälla: Facebook

9. Harambe sköts

Den 28 maj klättrade en treårig pojke in i gorillahägnet på Cincinnati Zoo and Botanical Garden i Ohio, USA. Detta ledde till att en djurskötare sköt den 17 år gamla gorillan Harambe till döds.

Bildkälla: Wikipedia

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tyckte du 2016 var det sämsta året någonsin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Polisen rapporterar om stöld, Tingsryd

"Matbutik, Väckelsång", skriver polisen på sin hemsida.