Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experten: Nu kommer bh-trenden från 90-talet tillbaka

- 21/12/2016, 16:23
Nu kommer push up-bh:n tillbaka.
1 av 3

Nu kommer push up-bh:n tillbaka.

TT/Pixabay

Vi har inte sett den sedan 90-talet.
2 av 3

Vi har inte sett den sedan 90-talet.

TT

Men nu gör den alltså en comeback.
3 av 3

Men nu gör den alltså en comeback.

Pixabay

Den här bh-trenden har fått ligga i lä till förmån för betydligt bekvämare bh:ar, men nu ser den ut att göra comeback.

Sedan 90-talet har push up-bh:n fått ligga i lä för andra, mer bekväma alternativ som trekantsbehån eller bygellösa bh:ar. Men nu är den alltså på väg tillbaka, skriver Independent.

Under 90-talet orsakade Wonderbras reklam för push up-bh:ar trafikolyckor eftersom förare hade svårt att slita blicken från kvinnornas klyftor.

Och enligt experten så är comebacken på både gott och ont. Kvinnor har slagits för att normalisera synen på bröst på sociala medier i flera år.

Bildkälla: TT

Modebibeln Vouge gick så sent som förra månaden ut och förklarade att klyftan nu var död för gott. Men det visade sig snabbt att det inte var så.

Underklädesindustrin hade nämligen andra planer. Nu kommer fyllda kupor, hårda byglar och utmanande klyftor tillbaka.

– Jag tror att push up-bh:n är på väg tillbaka, säger Sarah Shotton, creative director på Agent Provocateur.

Hon tror stenhårt på 90-talstrenden som genomsyrar modevärlden just nu, och eftersom 90-talet handlade om push ups så borde även de komma tillbaka i samma veva.

Och tittar man på den senaste Victoria's Secret-visningen så kan hon helt klart vara inne på något eftersom flera modeller sade att de var helt inne på bh-modellen.

Bildkälla: Pixabay

Problemet med push up-bh:n är dock att det under flera år fick många kvinnor att se väldigt glamourösa ut, men de skapade också en situation där kvinnorna blev sedda som objekt och inte togs seriöst.

Och självfallet använder många kvinnor push up-bh:ar för sig själva eftersom de tycker om hur de ser ut i dem. Men nu oroas experter över om push upens comeback kanske även kan tvinga tjejer in i ett mer snävt skönhetsideal, igen, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att vilka underkläder du använder kan avslöja vilket parti du röstar på och att Lena Dunham modellar underkläder och det är superhett.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

BH
/
Gillar du push up-bh:ar?