Nu kommer push up-bh:n tillbaka.
1 av 3
Nu kommer push up-bh:n tillbaka. - Foto: TT/Pixabay
Vi har inte sett den sedan 90-talet.
2 av 3
Vi har inte sett den sedan 90-talet. - Foto: TT
Men nu gör den alltså en comeback.
3 av 3
Men nu gör den alltså en comeback. - Foto: Pixabay

Experten: Nu kommer bh-trenden från 90-talet tillbaka

Den här bh-trenden har fått ligga i lä till förmån för betydligt bekvämare bh:ar, men nu ser den ut att göra comeback.


Sedan 90-talet har push up-bh:n fått ligga i lä för andra, mer bekväma alternativ som trekantsbehån eller bygellösa bh:ar. Men nu är den alltså på väg tillbaka, skriver Independent.

Under 90-talet orsakade Wonderbras reklam för push up-bh:ar trafikolyckor eftersom förare hade svårt att slita blicken från kvinnornas klyftor.

Och enligt experten så är comebacken på både gott och ont. Kvinnor har slagits för att normalisera synen på bröst på sociala medier i flera år.

Bildkälla: TT

Modebibeln Vouge gick så sent som förra månaden ut och förklarade att klyftan nu var död för gott. Men det visade sig snabbt att det inte var så.

Underklädesindustrin hade nämligen andra planer. Nu kommer fyllda kupor, hårda byglar och utmanande klyftor tillbaka.

– Jag tror att push up-bh:n är på väg tillbaka, säger Sarah Shotton, creative director på Agent Provocateur.

Hon tror stenhårt på 90-talstrenden som genomsyrar modevärlden just nu, och eftersom 90-talet handlade om push ups så borde även de komma tillbaka i samma veva.

Och tittar man på den senaste Victoria's Secret-visningen så kan hon helt klart vara inne på något eftersom flera modeller sade att de var helt inne på bh-modellen.

Bildkälla: Pixabay

Problemet med push up-bh:n är dock att det under flera år fick många kvinnor att se väldigt glamourösa ut, men de skapade också en situation där kvinnorna blev sedda som objekt och inte togs seriöst.

Och självfallet använder många kvinnor push up-bh:ar för sig själva eftersom de tycker om hur de ser ut i dem. Men nu oroas experter över om push upens comeback kanske även kan tvinga tjejer in i ett mer snävt skönhetsideal, igen, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att vilka underkläder du använder kan avslöja vilket parti du röstar på och att Lena Dunham modellar underkläder och det är superhett.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

BH
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du push up-bh:ar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.