Hon åt bara ägg i nio dagar – det här lärde hon sig

- 07/01/2017, 15:59
Ägg kan vara gott.
1 av 3

Ägg kan vara gott.

TT/Pixabay

Men kanske inte så nyttigt i stora mängder.
2 av 3

Men kanske inte så nyttigt i stora mängder.

TT

Den här tjejen provade att äta bara ägg i två veckor.
3 av 3

Den här tjejen provade att äta bara ägg i två veckor.

TT

Det finns en diet som kallas för "äggdieten", men den här tjejen tog det lite väl långt.

Det känns ofta som det finns lika många dieter som det finns fiskar i havet. Många av dem är bra, andra är helt katastrofala och till och med skadliga.

En av de mindre bra dieterna kallas för äggdieten, och den består som sagt av att man ska äta just ägg. Dock inte bara ägg. Grönsaker, frukt och proteiner är också godkända att äta.

Men en tjej tog hela konceptet lite väl långt, vilket hon skriver om i Metro UK. Hon berättar att hon ville få en snygg strandkropp inför sommaren då hon skulle börja på universitetet.

Bildkälla

Efter att ha letat runt lite på nätet så hittade hon äggdieten, men ville ha den ännu mer extrem, så hon bestämde sig för att bara äta ägg och inget annat.

Hon skriver att hon direkt gick och köpte ett 30 pack med ägg och kokade ett gäng som hon sedan lade i kylen. Vid varje måltid åt hon tre stycken hårdkokta ägg och drack vatten.

Till en början skriver hon att hon kände sig duktig och motiverad. Men efter bara några dagar så förändrades allt det och hon började istället känna sig trött och hängig.

Efter två veckor utan att äta något annat än ägg så ställde hon sig på vågen. Hon hade då tappat sex kilo i vikt. Men hon mådde inte alls bra.

Bildkälla

Hon berättar att hennes hår var slitet och glanslöst, hon hade fått mycket finnar i ansiktet och hennes naglar gick av till följd av näringsbristen. Hon kände sig utmattad och hade ingen ork, samt att hon fått två väldigt otrevliga biverkningar.

En bieffekt av snabb viktminskning och näringsbrist är att man får väldigt dålig andedräkt, och oavsett hur mycket munspray eller tuggummi du använder så går det inte bort. "Ingen ville stå nära mig", skriver tjejen.

Och slutligen så hade hon fått "äggförstoppning", vilket hon beskriver som rätt otrevligt. Så slutligen, efter två veckor av att bara äta ägg hade hon lärt sig:

"1. Jag är en idiot.

2. Tro inte allt som står på internet.

3. Ägg luktar fruktansvärt äckligt om du kokar fler än 10 åt gången.

4. Du kan bli så traumatiserad av lukten och smaken att du inte vill äta ägg på ett helt år efter en sådan upplevelse.

5. Att gå ner så mycket i vikt är inte värt det när du mår skit och ingen vill komma nära dig."

Så tänk på det om du någon gång får för dig att bara äta ägg till frukust, lunch och middag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du testat att gå på en viss diet någon gång?