Det här ser precis ut som en vanlig semla – men innehåller något oväntat

- 18/01/2017, 13:51
Ser du detaljen?
1 av 3

Ser du detaljen?

TT/Reddit

Räkor+semla=sant? Ser precis ut som en semla ska!
2 av 3

Räkor+semla=sant? Ser precis ut som en semla ska!

Reddit (Godkänd för publicering av fotograf)

Det är Ica Maxi i Umeås räksemla. Nedan ser du deras rosbiffsemla.
3 av 3

Det är Ica Maxi i Umeås räksemla. Nedan ser du deras rosbiffsemla.

Facebook

Är du beredd på att smaka den nya semlan på marknaden? Hint – den innehåller inte grädde.

Genom åren har vi sett en rad av tokiga och galna semlor. Exempelvis i år så kom nya uppfinningsrika "mufflan" till – alltså en blandning av en muffin och en semla.

Hos Ica Maxi i Umeå har man tagit en beprövad favorit – och gjort att den ser ut som en riktig semla. Nämligen den klassiska räkmackan – eller räksemlan.

Räksemlan är i sig ingenting nytt. 2016 blev en bild från Ica Maxi i Katrineholm viral som föreställde den nya varianten. Men Umeås variant ser vid första anblick ut som en helt vanlig, traditionell semla med räkor på. Kolla bara på den här virala bilden från Reddit:

Reddit

– Det är tack vare vårt duktiga bageri som helt skapat semlan av en fralla och sedan pudrat toppen med mjöl innan bakning, säger Helena Forsberg, stf. försäljningschef på Ica Maxi i Umeå, till Nyheter24.

Semlan innehåller precis samma ingredienser som en klassisk räkmacka – alltså räksallad/majonnäs, ägg, citron och grönsaker. En specialbeställd semla med andra ord.

På Reddit har många reagerat starkt på att man rör den "klassiska semlan" med kommentarer som "samhällskollaps" och "kriminellt". Men många verkar också nyfikna med kommentarer som "jag är skeptisk men vill prova" och "det ser ut som de bytt ut grädden mot majonnäs – jag vill prova".

Vad har ni fått för reaktioner på semlan?

– Vi har faktiskt bara fått positiva kommentarer. Det är många som säger att den är god, precis som en räkmacka. Många i personalen har särskilt njutit av den, säger Helena Forsberg.

Butiken erbjuder också ytterligare en variant. Nämligen rostbiffsemlan som på Facebook möttes av kärlek tillsammans med en bild på räksemlan. Med en kommentar som "äntligen en semla i min smak". Den kanske tillfredsställer både köttälskare och räkälskare i en kombination. Sugen?

Facebook. Rostbiffsemlan (nederst) och räksemlan (överst).

Läs också om den omtalade snoppsemlan – eller läs om hur en pizza blev omgjord till en efterrätt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du sugen på att prova semlan?