Sexterapeuten har ett råd till alla par.
1 av 3
Sexterapeuten har ett råd till alla par. - Foto: Montage TT/Shutterstock
Se till att skapa tid då ni kan ha sex med varandra.
2 av 3
Se till att skapa tid då ni kan ha sex med varandra. - Foto: TT
<3
3 av 3
<3

Sexterapeuten: Det här borde alla par testa att göra

Sexterapeuterna Krystal Woodbridge och Denise Knowles har ett råd till alla par som vill hetta upp sexlivet.


Är man i ett förhållande där båda jobbar väldigt mycket, kanske jobbar man så man jobbar om varandra. Eller så kanske man har barn också och mycket att stå i så kan det vara svårt att få till tillfällen för att ha sex.

Har man inte tid, lust eller liknande så kanske man behöver några råd för att hetta till sexlivet igen.

Sexterapeuter får ofta höra liknande saker får par som kommer och vill ha hjälp. Så tipset till alla par är väldigt rakt på sak – planera in tillfällen för sex.

Terapeuten Krystal Woodbridge berättar för Independent att hon alltid råder sina patienter att skapa tid för att ha sex med varandra.

Ungefär 60 till 70 procent av hennes klienter som kommer till henne på grund av problem med sexlivet säger att de inte har tillräckligt med sex.

– De säger alltid “vi har inte haft tid”. De har mycket jobb, pendlar mycket, barn, familjeåtaganden. Problemet är att många par prioriterar andra saker än deras förhållande Om något i förhållandet eller i sexlivet behöver fixas med så behöver man faktiskt lägga tid åt sidan för att jobba på det, säger hon till Independent och fortsätter:

– Jag vet att det låter självklart men många par gör inte det. Jag vet inte om de förväntar sig att det ska lösa sig snabbt men ofta tar det tid. har det tagit ett tag då sexlivet har försämrats så tar det tid att bygga upp det också.

Woodbridge menar att om man kan lägga tid på andra saker i sitt liv så finns det ingen anledning till att inte lägga den tiden på att förbättra sexlivet.

En annan sexterapeut som håller med om att det är viktigt att skapa tid för att ha sex är Denise Knowles.

– För att kunna skapa tid för sex behöver du bara ta ett beslut. Du behöver inte lägga under en hel kväll för det, kanske bara en timme, säger Knowles till Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Senaste nytt

Snö och halka i Tyskland – två döda

Polisen i Markaryd rapporterar om arbetsplatsolycka

"Fallolycka, Markaryd.", skriver polisen på sin hemsida.

Pensionär? Så kan du spara 36 000 kronor på att undvika dolda avgiften

​Genom att välja fonder med låg avgift kan du tjäna tusenlappar i ditt pensionssparande. Nyheter24 har räknat ut exakt hur stor skillnad det faktiskt kan bli i det långa loppet – om du väljer rätt.

Kan bli sänkt ISK-skatt 2025

1 timme sedan
Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget.

54-åring dödade och styckade sin vän – förvarade likdelarna i frysen

1 timme sedan
Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

1 timme sedan
Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.