Torsdag 26 Maj
Stockholm

Sexterapeuten: Det här borde alla par testa att göra

Sexterapeuten har ett råd till alla par.
1 av 3
Sexterapeuten har ett råd till alla par. Foto: Montage TT/Shutterstock
Se till att skapa tid då ni kan ha sex med varandra.
2 av 3
Se till att skapa tid då ni kan ha sex med varandra. Foto: TT
<3
3 av 3
<3. Foto:

Sexterapeuterna Krystal Woodbridge och Denise Knowles har ett råd till alla par som vill hetta upp sexlivet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är man i ett förhållande där båda jobbar väldigt mycket, kanske jobbar man så man jobbar om varandra. Eller så kanske man har barn också och mycket att stå i så kan det vara svårt att få till tillfällen för att ha sex.

Har man inte tid, lust eller liknande så kanske man behöver några råd för att hetta till sexlivet igen.

Sexterapeuter får ofta höra liknande saker får par som kommer och vill ha hjälp. Så tipset till alla par är väldigt rakt på sak – planera in tillfällen för sex.

Terapeuten Krystal Woodbridge berättar för Independent att hon alltid råder sina patienter att skapa tid för att ha sex med varandra.

Ungefär 60 till 70 procent av hennes klienter som kommer till henne på grund av problem med sexlivet säger att de inte har tillräckligt med sex.

– De säger alltid “vi har inte haft tid”. De har mycket jobb, pendlar mycket, barn, familjeåtaganden. Problemet är att många par prioriterar andra saker än deras förhållande Om något i förhållandet eller i sexlivet behöver fixas med så behöver man faktiskt lägga tid åt sidan för att jobba på det, säger hon till Independent och fortsätter:

– Jag vet att det låter självklart men många par gör inte det. Jag vet inte om de förväntar sig att det ska lösa sig snabbt men ofta tar det tid. har det tagit ett tag då sexlivet har försämrats så tar det tid att bygga upp det också.

Woodbridge menar att om man kan lägga tid på andra saker i sitt liv så finns det ingen anledning till att inte lägga den tiden på att förbättra sexlivet.

En annan sexterapeut som håller med om att det är viktigt att skapa tid för att ha sex är Denise Knowles.

– För att kunna skapa tid för sex behöver du bara ta ett beslut. Du behöver inte lägga under en hel kväll för det, kanske bara en timme, säger Knowles till Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela