Nya tatueringstrenden är finaste hyllningen till någon du saknar

- 16/02/2017, 22:13
En fin trend är att tatuera med...
1 av 3

En fin trend är att tatuera med...

Instagram/TT

... askan från din vän, släkting eller käraste.
2 av 3

... askan från din vän, släkting eller käraste.

Instagram

Det tycker många är en fin hyllning.
3 av 3

Det tycker många är en fin hyllning.

TT

Tatueringarna låter dig verkligen spara din älskade nära inpå huden. För alltid.

Tatueringar är för många ett väldigt personligt utsmyckat konstverk som pryder kroppen. Många har fina och betydelsefulla bakgrundshistorier till sitt bläck. Men frågan är om nästa trend kan vara den hösta nivån av en personlig koppling till sin tatuering.

Metoden som innebär att man blandar ut askan från en vän, familj eller käraste har tagits emot väldigt varmt av tatuerare världen över. I veckan intervjuade tidningen Vice tatueraren Stenvik Moström som vid tre tillfällen blandat ut bläcket med aska och använt till minnestatueringar.

– Det flyter inte upp till toppen och det blandas inte helt heller. Du kanske får små bitar av askan, men mest av allt handlar det om ritualen. Att det går att känna att din älskade är en del av dig nu, säger han.

En person som blev tatuerad av Moström var Taylor Oviedo som ville göra någonting speciellt för att minnas sin mormor som dog december 2015. Sagt och gjort så tog hon en ziplockpåse med hennes mormors aska – och sedan föddes en lila sabellilja på hennes bicep.

– Det var så jag ville minnas henne, säger hon till Vice.

Men kan det vara farligt? Enligt Dr Sandra Whitehead är det inte farligare än att använda bläck utan aska. Inte ens om personen dog till följd av sjukdom eller om det rör sig om ett djur som gått bort.

En annan tatuering av Stenvik.

En som gjorde en annan tatueringshyllning var Taj som rörde internet till tårar.

Läs också om den här killen som spenderade mycket tid på att förvandla sin enorma tatuering till någonting slående vackert.

Skulle du vilja göra en sådan tatuering?