Kabinpersonal avslöjar: Det här är de värsta passagerarna på flyget

- 23/02/2017, 09:02 -
Vissa passagerare är värre än andra.
1 av 3

Vissa passagerare är värre än andra.

Wikimedia/Emojipedia (Montage)

Tydligen är business class lite värre.
2 av 3

Tydligen är business class lite värre.

Wikimedia

Även om alla kan vara fräcka, säger en flygvärd.
3 av 3

Även om alla kan vara fräcka, säger en flygvärd.

Krause, Johansen/Wikimedia

Det är ett faktum att många passagerare beter sig illa på flygplan. Men vet du vilka de värsta är?

Lite fördomsfullt kanske du tänker att det är i den billigare delen av flygplanet som folk är högljudda och fräcka. I business class ljuder pianomusik blandad med ljudet av folk som sippar på sin champagne. (Här kan du läsa vad du borde tänka på innan du dricker på planet.)

Så ser inte verkligheten ut. I alla fall om man frågar kabinpersonalen. I en intervju med Independent berättar en anonym flygvärd om när han utbildades och fasades över alla skräckhistorier som oftast kom från business class.

Den allra värsta handlar om en större man som behövde kissa, men inte fick plats inne på toaletten. Då hotade han med att kissa i sitt säte. Personalen var då tvungna att hålla upp filtar för att täcka mannen som sedan kissade i ett plastglas.

Wikimedia

Mannen som blev intervjuad jobbar för ett av de största flygbolagen i USA som flyger både in- och utrikes.

– De flesta gillar inte att jobba i business class eller i första klass. Passagerarna där tenderar att vara lite mer klängiga och gnälliga, säger han till Independent.

Fortsättningsvis så berättar flygvärden att det inte är särskilt ovanligt att en passagerare kommer fram till honom och säger sin stolsnummer följt av exempelvis "en vodka cranberry" i samband med ombordstigningen. Som att personalen inte har viktigare saker att göra då.

I sex månader har den anonyme flygvärden jobbat och han menar att de fräckaste passagerarna oftast finns på plan som flyger inrikes i USA.

– Alla på de flygen tror att just dem är de viktigaste människorna i världen. En gång hade jag en fyrtioårig man ombord som bad mig att plocka ut alla mandlar ur nötmixen, plocka bort parmesanen från hans sallad och koriandern från hans tabouleh.

Men det var tydligen inte det allra värsta som hänt under de flygningarna. En gång satt en "väldigt plastikkirurgi-beroende" kvinna ombord. Hon bad om ett glas vatten med "en mediumstor isbit". Givetvis skickade hon tillbaka glaset när isbiten var för stor.

Eller varför inte prata om en passagerare som hade med sig en färgkarta för att peka ut hur han ville ha sitt kaffe.

Wikimedia

Ibland kan det bli otrevligare än så. En gång jobbade flygvärden och ett mellanålders par klev ombord. Mannen vägrade kolla på eller prata med honom. Troligtvis för att flygvärden är gay. När flygvärden försökte ta en beställning sa han bara "jag pratar inte med din sort" och berättade för sin fru att han ville ha pasta och en diet Dr Pepper.

Men fick flygvärden möjligheten att vara lite fräck tillbaka. När han kollade igenom parets resplan så sa han bara "åh jag var där med min man i en gång och det var så fint, säg gärna till om ni behöver hjälp". Dessutom är inte alla passagerare hemska. Några frågade efteråt om han var okej efter den homofoba attacken.

Så varför väljer man att jobba i business class? Pengarna. På de flesta flygbolagen tjänar man en aning mer om man jobbar på andra ställen än ekonomiklassen. Och även där kan passagerarna bete sig illa, menar flygvärden.

– Flygresor gör människor galna och väldigt modiga av någon anledning. Jag gör det för att jag älskar det, avslutar han intervjun med Independent.

Läs också en intervju med svenska Margarita som jobbar som flygvärdinna – eller läs om vad som händer på ett privatjet via en flygvärdinnas bekännelser.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Flyger du oftast business class?