Men enligt många på internet så var det något som inte riktigt kändes rätt.
Men enligt många på internet så var det något som inte riktigt kändes rätt. - Foto: TT

Zaras reklambild får folk att se rött: "Ni måste skämta?"

Klädmärket Zara missade hela målet med sin senaste reklamkampanj, vilket nu får internet att rasa mot företaget.


Klädjätten Zara lanserade nyligen en kampanj som ska få kvinnor att älska sina kurvor, vilket så klart låter bra. Tyvärr var resultatet inte lika bra.

Kampanjen, vid namn "Love your curves", vars syfte var att få kvinnor att älska sina kurvor, missade hela målet och får nu internet att rasa, skriver Metro UK.

För istället för att använda sig av en normbrytande modell, eller en plus size-modell (eller varför inte både och?) valde klädföretaget att anlita två smala, vita modeller.

Självklart kan smala tjejer också kan ha kurvor, och de ska självfallet älska sina kurvor lika mycket som vem som helst.

Men på internet är det många som anser att om ett klädföretag ska hoppa på den kroppspositiva trenden, som innebär att alla ska älska sina kroppar oavsett färg och form, så borde de anlita modeller med just varierande kroppsform.

Kampanjen har setts i Zara-butiker sedan i början av februari, men fick nyligen större spridning efter en uppmärksammad tweet från den irländska radioprofilen Muireann O’Connell.

I sin tweet skriver O'Connel det som nog många personer kände inför kampanjen: "Zara, ni måste skämta?".

Och sedan dess har flera personer på Twitter reagerat, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 16 personer som köpte kläder på nätet men fick hem något annat och att Zara snodde den här tjejens design utan att säga till.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om Zaras kampanj?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.