Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här pizzan toppar allt – kommer få det att vattnas i munnen på dig

- 27/03/2017, 21:47
Sugen på något riktigt spännande?
1 av 3

Sugen på något riktigt spännande?

Pixabay/Dr. Oetker/Facebook

Som pizza?
2 av 3

Som pizza?

Pixabay

Fast med en twist!
3 av 3

Fast med en twist!

Pixababy

Gillar du pizza? Gillar du choklad? Då är det här en nyhet som kommer få det att vattnas i munnen på dig.

En ny pizzasort lanseras nu i Tyskland, och den kommer även komma till både Norge och Danmark inom kort. Men den är inte riktigt som alla andra pizzor, skriver danska sajten Dagens.

Det är företaget Dr. Oetker, som har ett stort utbud av olika sorters fryspizzor, som lanserar den oväntade nyheten. Pizzans topping är nämligen varken tomatsås eller ost – utan choklad.

Och det är verkligen ingen pizza för den som inte gillar socker. Bottnen är nämligen gjord av kakdeg, som efterföljs av ett lager chokladsås med en topping av både vit och mörk choklad med mjölkchokladstrips.

Totalt innehåller pizzan 1 000 kalorier, vilket är nästan hälften av en vuxen kvinnas dagliga kaloriintag. Det är dock oklart när chokladpizzan kan komma till Sverige.

Bildkälla: Dr. Oetker/Facebook

– Den är jättegod och vi hoppas såklart att den ska komma till Sverige. Vi får först se vilket mottagande den får och hur stor efterfrågan blir, men om allt går bra kan den komma till svenska handlare, när vet vi dock inte, säger Fredrik Grahn, affärsutvecklare på Dr. Oetker i Sverige till Nyheter24.

Så nu får vi bara vänta och hålla tummarna för att chokladpizzan ska leta sig till Sverige.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Islands president som vill förbjuda en speciell topping på pizza och Johan som lyckades glömma sin pizza i ugnen, och när han vaknade var den oigenkännelig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du att pizzan ska komma till Sverige?