Rebecca Söndergaard​ ångrar fylletatueringen hon gjorde som 16-åring.
1 av 3
Rebecca Söndergaard​ ångrar fylletatueringen hon gjorde som 16-åring. - Foto: Privat
Rebecca Söndergaard.
2 av 3
Rebecca Söndergaard. - Foto: Privat
Hon var 16 år när hennes kompis tatuerade in "Du är kass..."
3 av 3
Hon var 16 år när hennes kompis tatuerade in "Du är kass..." - Foto: Privat

Rebecca har Sveriges sjukaste fylletatuering: "Folk stirrar"

När Rebecca var 16 år gjorde hon en fylletatuering som hon har fått ångra hela livet. Men nu ska hon äntligen få ta bort den.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Många är vi som vill tatuera oss, men håller oss borta för att det antingen är för dyrt eller för en rädsla för den där smärtan. Men i berusat tillstånd kan det åtminstone verka som en bra, spontan idé att lägga sig under nålen.

Men tro oss: Det är det oftast inte.

Särskilt inte om tatueraren är någons polare. Ni minns kanske 19-åriga Moa som förra året drack absint och vaknade upp med Håkan Hellström-tatuering? Eller Rebecka, som numera syns i tv-programmet “Ung & Bortskämd”, som tatuerade in “GT” i pannan.

Annorlunda var det inte för Rebecca Söndergaard från Tidaholm.

När Rebecca var 16 år gammal var hon och en kompis ute och drack alkohol. Berusade kom de på att de gick hem till en tredje kompis med en tatueringsmaskin.

– Jag kommer ihåg att jag sa "tatuera in något roligt och säg inte vad det är!" berättar Rebecca för Nyheter24 och fortsätter:

– Så fick jag se sedan att det står "Du är kass", och jag förstod ju inte riktigt allvaret förrän dagen efter när jag var nykter.


Bild: Privat

Rebecca beskriver att hon dagen efter bara tänkte "fyfan vad pinsamt" och undrade vad hon verkligen hade gjort. Där skulle den ju sitta för alltid.

Hennes föräldrar var inte heller särskilt glada över att hon som 16-åring hade druckit alkohol och tatuerat sig. Vilket väl ändå är helt förståeligt.

Var nervös inför förlossningen – på grund av tatueringen

Idag är Rebecca 23 år gammal småbarnsmamma. Hennes vänner känner till tatueringen och skrattar ofta åt den – men hon själv skulle allra helst ta bort den. Den styr hennes liv mycket mer än hon hade velat.

– Jag kommer ihåg hur dåligt jag mådde innan förlossningen, och hur nervös jag var inför att visa tatueringen inför läkarna, berättar hon.

Som tur var hade läkarna inte tagit illa upp av tatueringen, utan bara med glimten i ögat sagt att "ja, vi antar ju att det inte är riktat mot oss."

Vågar inte bada med barnen

Tatueringen påverkar också livet med barnen. Hon varken går i bikini eller vågar bada med barnen.

– Jag har gjort det några gånger, och då är det folk som har tittat och stirrat. Så jag går aldrig och badar med barnen, utan det gör dem när de är på pappavecka, förklarar Rebecca.


Bild: Privat

Många av Rebeccas vänner menar att hon skulle kunna tatuera över tatueringen. Men hon vet inte riktigt vad hon skulle tatuera över.

– Jag vill allra helst ta bort den, säger hon till Nyheter24.

"Jag blir helt chockad"

Glädjande nyheter – Rebecca behöver inte leva med tatueringen hela sitt liv. Hon har nämligen vunnit Nyheter24:s tävling som vi annonserade ut i början av mars – där vinnaren får ta bort sin tatuering på Eraze-kliniken i Stockholm.

Och det var en riktig glad Rebecca vi mötte när vi ringde upp henne igen.

– Gud, jag blir helt chockad. Jag blir jätteglad, säger hon till Nyheter24.

Vad kommer det här göra för skillnad för dig?

– Det kommer förändra jättemycket. Nu kommer jag kunna ta bort den här hemska tatueringen och gå och bada med mina barn, säger Rebecca till Nyheter24.

Läs även om Sveriges värsta fylletatueringar: "Ångrar mig inte ett dugg".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Har du en fylletatuering?
Tack för din röst!