Experter: 6 tecken på att du borde säga upp dig

- 28/05/2017, 10:49 -
Är det dags att byta jobb kanske?
1 av 3

Är det dags att byta jobb kanske?

TT

Inga av dina uppgifter känns särskilt lockande?
2 av 3

Inga av dina uppgifter känns särskilt lockande?

TT

Och du har svårt att ta dig upp på morgonen. I så fall är det antagligen dags.
3 av 3

Och du har svårt att ta dig upp på morgonen. I så fall är det antagligen dags.

Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Trivs du inte på ditt jobb? Enligt experten är det här sex tecken som tyder på att det är dags att fundera på en ny karriär.

Självklart tar det lång tid att få sitt drömjobb. Antagligen är det också så att du behöver kämpa dig genom ett gäng riktigt trista arbetsplatser innan du når tid. Så har du ditt drömjobb eller är det bara ett... sömnjobb? Här är sex tecken som visar att det är dags för dig att byta arbetsplats – i alla fall om ska lita på tre experter Independent har pratat med.

1. Du är uttråkad

Tråkigt på jobbet kan man ha, men det ska finnas de stunder då jobbet är roligt. Om du har svårt att hitta dem så är det nog dags att tänka om, menar Lee Biggins, som är grundare av den brittiska jobbsajten CV-Library.

2. Du är en person på jobbet och en annan hemma

Har du hittat det rätta jobbet så borde du kunna vara dig själv där. Om inte är du nog på fel plats, säger Joe Wiggins, på jobbsajten Glassdoor.

3. Du tycker inte om att prata om jobbet

Personer som trivs på jobbet tycker om att prata om det – det visar på passion. Tycker du det är jobbigt att prata om ditt arbete är det nog inte heller helt rätt, fortsätter Wiggins.

Bildkälla

4. Du är avundsjuk på andra personers jobb

Blir du avundsjuk när dina vänner pratar om sitt jobb och önskar ibland att du jobbade någon annanstans? Det kanske också är ett tecken, menar Sandra Hill, som är VD på Page Personnel Finance.

5. Du fruktar att gå till jobbet varje dag

Inget jobb är värt att riskera din lycka eller hälsa för. Är det så att jobbet börjar kännas som en ond cirkel är det något som inte stämmer, fortsätter Hill.

6. Du lämnar jobbet så fort du bara kan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Trivs du på ditt jobb?