Skam-skaparen avslöjar: Därför blir det inte fler säsonger av serien

Säsong fyra är den absolut sista säsongen av Skam. Och nu går seriens skapare Julie Andem ut och berättar varför.


På fredagen kom äntligen den efterlängtade trailern till säsong fyra av Skam. Där avslöjades det att det blir Sana som är huvudperson. YES!

NRK

Men fansen fick också en riktigt ledsam överraskning när trailern avslutas med orden "Sista säsongen". WHY? Jo, nu går Skams skapare Julie Andem (som tidigare avslöjat sina favoritscener) ut på Instagram och förklarar varför.

Hon lägger upp en bild med en lång text på norska. Där står det:

Jag minns inte vem som frågade, men i början, på ett av de första upptaktsmötena till säsong ett så stod vi på skolgården på Nissen, ett litet lågbudgetcrew, bara fotograf, ljudman och jag, och så frågade en av skådespelarna, lite skeptiskt: "hur stor tror du att den här serien kommer bli?".

Och jag svarade: "Ingen aning, men jag tycker vi ska satsa på världsherravälde".

Då log vi för jag skojade ju bara. Ingen visste hur stort Skam skulle bli. Succén har varit helt overklig och fantastiskt skoj att vara med på.

Skam har varit ett 24-timmarsjobb. Det har hela tiden varit roligt att göra, och jag tror att det är säkert att serien har en unik energi som lett till att det som sker i Skam-universumet känns överraskande och roligt.

Nu har vi bestämt att det inte blir mer Skam till hösten. Och även om jag vet att det kommer blir upprört och ledsamt där ute så är jag helt säker på att det kommer att bli ett bra beslut.

Bli inte ledsna, kära Skam-fans – Coolest fan base on earth! Varenda dag blir jag så rörd av er. Hur ni följer med, ligger på och försvarar Skam. Hur ni letar, tolkar och analyserar. Ni skulle bara veta hur mycket jag vrider på hjärnan för att försöka överraska er. Jag blir rörd av allt ni delar, och hur ni stöttar varandra. Ofta får jag frågor på vad som gjort störst intryck på mig i produktionen av Skam. Ni har gjort störst intryck på mig. Kommentarsfältet under scenen 'Vært litt spess i det siste' får mig att fortsätta att *gråta på norska*. Ett uppriktigt och innerligt tusen tack till er alla. Jag kommer att sakna er när Skam är färdigt.

Men först.
Är ni redo för Sana eller?
Cus shits bout to go down yo

NRK

Läs också om vilken låt som spelas baklänges i trailern.

Se mer om fjärde säsongen här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att sakna Skam?
Tack för din röst!