Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker som händer om du inte duschar på ett helt år

1 av 3

Giphy/TT

2 av 3

TT

3 av 3

TT

Nyheter | 24/04/2017 22:51

En del duschar varje dag och andra några gånger i veckan. Men vad händer om du inte duschar på 365 dagar?

Vissa av oss duschar varje dag och andra ett par gånger i veckan. Många av oss har nog skippat att duschat innan jobbet när man redan är sen, eller hur?

Men har du någon aning om vad som skulle hände om du inte duckade på 365 dagar, ett helt år?

Några experter har berättat för USA Today vad som händer om man inte skulle göra det.

Och det låter inte kul!

1. Du skulle stinka

Cameron Rokhsar som är klinisk professor i dermatolog på Mt. Sinai Medical Center i New York berättande för sajten att man skulle lukta illa eftersom bakterier och död hud skulle ha samlats och blandats med svett.

2. Du kan få en infektion

Om du får ett sår eller skär dig så är risken större att du får en infektion eftersom du har mer bakterier på huden enligt Rokhsar.

3. Din kropp skulle samla smuts

Carolyn Jacob som är chef över Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology säger att de oljigare delarna av din kropp skulle samla smuts och föroreningar. om dina armhålor, bakom öronen och nacka.

Klumpar av död hud skulle kunna utvecklas med kroppens oljor. Vassa tillväxter på kroppen skulle kunna uppstå om det blir infekterat.

Bildkälla

4. Du skulle få problem där nere

Jacob säger att risken att du skulle få bland annat utslag eller inflammation är stor. Något som kan kliva mycket och även göra väldigt ont. Om man får svamp vid död hudbyggnad mellan tårna så kan de föras upp mot ljumsken.

5. Ditt huvud skulle klia

Även i hårbotten skulle död hud bygga upp och ditt hår skulle bli tungt av oljor som blandats med föroreningar och smuts.

(Erkänn, det kliar i ditt huvudet när du läser det här)

Men enligt Rokshar så tar det ungefär en vecka att komma tillbaka till det normala om man inte duschat på ett år men för huden kan det ta flera veckor.

Vet du hur många gånger i vecka man egentligen bör duscha? Det kan du annars läsa om här.

På tal om att ta en dusch – de här 9 duscharna kan vi bara drömma om att duscha i!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Duschar du varje dag?