6 saker flygpersonal kollar efter när du kliver på flyget

- 23/04/2017, 20:58

Muskler, rädslor och husdjur i handväskan – det är några av de sakerna som flygpersonalen kollar efter när du kliver ombord på flygplanet.

Det var inte länge sedan som flera medier runt om i världen skrev om doktorn som blev avtvingad från ett flygplan.

De som har varit ombord på ett flygplan vet att flygpersonalen alltid står vid ingången och hälsar en välkommen. Men finns det något speciellt som de faktiskt kollar efter när man kliver på?

Quora skapades en tråd med från "vad lägger flygpersonalen märkte till hos passagerarna som kliver ombord?" och i tråden har det kommit in flera svar, något som bland annat Cosmopolitan har skrivit om.

Någon som har varit flygvärdinna i 27 år är Janice Bridger som skriver att hon alltid har koll på passagerarna som kliver ombord för att vara medveten om situationen.

Och de här sex sakerna är något som flygpersonalen kommer att kika efter nästa gång du kliver ombord.

1. Om du är stark

Och nej, det handlar inte om att spana in någons muskulösa kropp. Janice skriver att om hon lägger märkte till en stark personer så memorerar hon personens ansikte och kommer ihåg vart hen sätter sig.

Anledningen? Om det händer något på flygplanet eller om någon attackerar henne så vet hon vart den här personenen som möjligen skulle kunna hjälpa till sitter.

Bildkälla

2. Om du själv jobbar på ett flygplan

Janice skriver att en ledtråd till om någon också jobbar ombord på flygplan är om personen tar med sig choklad ombord.

Nej, vi vet inte riktigt varför det skulle vara så, men enligt Jancie så är det så i alla fall. Men skulle det uppstå en situation ombord så är det bra att veta vart det sitter personer som vet hur de ska reagera eftersom de tränats till det.

3. Om du är full eller mår dåligt

Myriam Mimi har jobbat som flygvärdinna sedan 1994 och hon skriver i trådan att hon kollar om någon är full, påverkad, sjuk, arg eller rädd genom att säga hej och se hur hen svarar.

Mimi säger att det är skönt att veta om kan undvika att eventuella problem uppstår.

Bildkälla

4. Om du är rädd för att flyga

Om någon är rädd för att flyga är det något som man kan se ganska tydligt i många fall – det är tårar, sömntabletter och personer som skakar av rädsla.

Enligt Janice är flygpersonalen angelägna att veta vilka passagerare som är rädda för att kunna säga några trygga ord och kanske något uppmuntrande.

5. Om du har något synligt funktionshinder

Janice menar att hon kollar efter funktionshinder om det skulle vara så att de behöver hjälp med något eller om de behöver extra hjälp vid en nödsituation.

6. Om du försöker göra något olagligt

Och med olagligt menas om du försöker smuggla ditt husdjur eller alkohol i handväskan. Så bakom leendet och det trevliga välkomnandet är flygpersonalen väldigt medveten och vaksam, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

Sedan finns det en farlig sak som nästan alla passagerare gör – har du någon aning om vad det kan vara? Se det i videon nedan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit ombord på ett flygplan?