Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doctor Splendids sex tips: Så lyckas du med analsexet

- 07/05/2017, 18:52 -
Doctor Splendid ger sina bästa tips på hur man ska lyckas med analsexet.
1 av 4

Doctor Splendid ger sina bästa tips på hur man ska lyckas med analsexet.

Shutterstock/Nyheter24

Han brukar träna upp sina "patienter" inom analsex.
2 av 4

Han brukar träna upp sina "patienter" inom analsex.

Nyheter24

Han säger att leksaker kan vara en viktig del.
3 av 4

Han säger att leksaker kan vara en viktig del.

Nyheter24

Och att man behöver förbereda sig.
4 av 4

Och att man behöver förbereda sig.

Shutterstock

Doctor Splendid har haft sensuella möten med kvinnor i 15 år. Nu delar han med sig av sina bästa tips för att lyckas med analsexet.

Fastän analsex är den mest populära porren i Sveriges storstäder är det något tabu och det pratas väldigt sällan om analsex. Det är väldigt viktigt att analsex görs på rätt sätt, annars kan det leda till inkontinens.

Doctor Splendid har byggt om sin lägenhet i centrala Stockholm till en "gynmottagning". I 15 år har kvinnor tagit sig dit för sensuella sexlekar, och många av patienterna vill ha analsexträning efter smärtsamma upplevelser. Därför har vi låtit Doctor Splendid komma med sina bästa tips.

– De har vänt sig till mig i hopp om att jag ska lära upp dem på rätt sätt från början och träna bort deras rädsla. Mitt träningsprogram brukar ge bra resultat på dem, säger Doctor Spelndid till Nyheter24.

Värt att notera är att Doctor Splendid inte är en riktig läkare eller sexolog, utan bara en man med stort sexuellt intresse och lång erfarenhet. Enligt honom själv avslutas "varannan undersökning avrundas med skönt analsex".

Här är "doktorns" bästa tips för bra analsex.

1. Bra förberedelser

Bra förberedelser inför analsex är förvånansvärt enkla: Töm magen ordentligt och ta en dusch. Sedan är du klar för analsex, i alla fall vad gäller det kroppsliga.

Många nybörjare är rädda för att inte vara rena där nere, men att använda lavemang är ingen lösning. De torkar ut och irriterar tarmslemhinnan och påverkar tarmfloran, vilket kan påfresta tarmen i onödan.

– Dessutom går det inte att åstadkomma en hundra procent ren ändtarm. Den är ju kroppens naturliga sopstation och fylls på kontinuerligt. Därför är det onödigt att utsätta sin rumpa för drastiska rengörningsmetoder som ändå inte kan ge en fullständigt effekt, säger Doctor Splendid.

Istället rekommenderas att dricka tillräckligt med vätska och äta en fiberrik kost, för att förhindra risken för olyckor.

2. Gott om tid

Det bästa sättet att förstöra en analsexupplevelse är att ha för bråttom. Det gäller särskilt om personen inte har haft analsex förut. Personen är redan från början ganska spänd och stressad, och går man för fort fram kommer hen bli ännu mer spänd.

Ta en sak i taget och ge hen den tid hen behöver. Gå fram i en takt som passar din partner.

3. Gott om tålamod

En person som ska göra sin analsexdebut har stort behov av trygghet. Se till att bygga upp en lugn och avspänd atmosfär kring det hela. Visa stor förståelse för att din partner är rädd och osäker, och ha tålamod med att saker och ting inte alltid går som man väntat sig.

4. Bra kommunikation

Det är också viktigt att ha en öppen och väl fungerande kommunikation med personen som är på väg att göra sin anala debut. Hen ska uppmuntras och det är viktigt att fråga hen under lekens gång, så att man kan anpassa behandlingen därefter. När känns det skönt? När gör det ont?

När personen har skaffat sig mer erfarenhet inom analsex kan man säkert vara lite tystare, men i nybörjarstadiet är det av stor vikt att hela tiden ha en muntlig dialog som är så klar och öppen som möjligt.

5. Sexleksaker

När man ska träna på analsex är det bra att ta hjälp av sexleksaker. Det är mycket smidigt sätt att vänja analen vid större och grövre föremål.

– Jag rekommenderar att man skaffar två-tre dildos och två-tre analpluggar i växande storlekar. Observera att de flesta anala leksaker kommer i storlekar som inte passar nybörjare, utan välj de mindre storlekarna så länge du är oerfaren, säger Doctor Splendid.

Han rekommenderar även att satsa på leksaker av bra kvalitet, som är lätta att rengöra.

6. Slösa med glidmedel!

Bildkälla

Du har nog tidigare hört att glidmedel är det vikigaste när man kommer till analsex. Och utöver att man är tillräckligt uppvärmd så stämmer det.

– Man kan nog inte understryka betydelsen av att verkligen använda massor med glidmedel vid alla anala aktiviter, och särskilt när man tar hand om en "anal oskuld". Det underlättar vid all penetration och hjälper till att förhindra smärta.

Glidmedel skyddar slemhinnorna från att få små skavsår. Något som är viktigt att tänka på är att olje- och silikonbaserade glidmedel oftast ger bäst glid, men att just dessa sliter på gummi. Med andra ord är de varken bra för kondomer eller dina leksaker. Planerar du att använda leksaker – då bör du satsa på ett vattenbaserat glidmedel.

Tänk också på...

att analsexet aldrig ska göra ont. Värm upp din partner ordentligt. Här kan du ta hjälp av massage, händer och tunga innan ni tar nästa steg. Och gör aldrig något du inte vill.

Kolla även in vad av allt du möjligtvis har hemma som du kan använda som glidmedel.

Se även när Nyheter24 besökte Doctor Splendid i sin lägenhet som har har byggt om till till gynmottagning.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du prova analsex?