Torsdag 9 Dec
Stockholm

Här är den nya kondomen – som ska ge kvinnor orgasm

Den här kondomen ska få kvinnor att få orgasm.
1 av 3
Den här kondomen ska få kvinnor att få orgasm. Foto: Shutterstock/Durex
Det är Durex nya kondom samt intense gel som alltså ska lösas kvinnors problem.
2 av 3
Det är Durex nya kondom samt intense gel som alltså ska lösas kvinnors problem. Foto: Durex
En flaska ska ge 20 intensiva orgasmer.
3 av 3
En flaska ska ge 20 intensiva orgasmer. Foto: Shutterstock

Företaget lovar att deras produkt ger "tjugo intensiva orgasmer" – frågan är hur sant det verkligen är.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ungefär hälften av kvinnorna i Sverige fejkar orgasm. Något som konstaterades i RFSU:s undersökning Kådiskollen från 2016.

För en del kvinnor är det inte lika viktigt att få orgasm som att få sin partner att komma, medan det för andra (en femtedel) skapar ett stort missnöje i sexlivet.

Nu säger kondomföretaget Durex sig ha lösning på alla kvinnors problem.

De har nämligen skapat två nya produkter, Durex Intense stimulerande kondomer och Durex Intense Orgasmic Gel. Dessa ska alltså ge kvinnor orgasm.

Enligt Durex egna undersökning uppgav åtta av tio testpersoner att de fick orgasm efter att ha använt produkterna, och 78 procent var eniga om att gelen hade gjort orgasmerna mer intensiva.

Det nämns dock inte huruvida testpersonerna faktiskt hade problem med att nå orgasm tidigare eller inte. Med andra ord kan vi inte veta om produkterna har hjälpt kvinnorna eller inte.

Durex säger också att produkterna, som ökar tillfredsställelsen och intimiteten är till för både män och kvinnor. Och gelen ska innehålla "20 intensiva orgasmer".


Bild: Shutterstock

"Vi hoppas på att våra nya produkter kommer att slå igenom när det kommer till att erbjuda svenska kvinnor större njutning och fler orgasmer så att jämställdheten får ökad närvar o de svenska sovrummen", säger Kasper Nielsen, Marketing Communication Manager för Health-området på RB Nordic, i ett pressmeddelande.

Om en har svårt att få orgasmer kan det bero på något helt annat än bristen på produkter.

En undersökning från Cosmopolitan gjord på 1 100 läsare visade exempelvis att 33 procent väldigt sällan fick orgasm vid penetration – och 29 procent fick det aldrig.

Och en annan studie, gjord på 3 900 heterosexuella deltagare, visade det sig att de flesta, både män och kvinnor, lättast får orgasm om sexet var varierat.

Om produkterna hjälper dig komma är med andra ord svårt att säga svart på vitt, men det kanske hettar upp stämningen ytterligare.

Läs även: Få din partner att njuta – nio tips för att lyckas med oralsexet.

Kolla även in: 11 saker du aldrig vill höra efter sex

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela