Hänger du mycket på Tinder eller har du kompisar som knappt kan slita sig från telefonen?
Hänger du mycket på Tinder eller har du kompisar som knappt kan slita sig från telefonen? - Foto: Giphy/TT

7 saker du måste sluta göra på Tinder – nu på en gång

Hänger du mycket på Tinder eller har du kompisar som knappt kan slita sig från telefonen? Då borde ni läsa det här.


De senaste åren har dejtingappen Tinder tagit många med storm. Men finns det många saker man ska undvika att göra och några riktiga big no-no's?

Meredith Golden hjälper andra att få den perfekta profilen och hon själv har lycktas väldigt bra – ingen person hon har bjudit ut har tackat nej.

Så hänger du mycket på Tinder eller har du kompisar som knappt kan slita sig från telefonen? Då borde ni läsa igenom de här sju punkterna, som även Huffington Post har skrivit om.

1. Få inte din profil att handla om vad du vill ha hos andra personer

Att beskriva den ultimata partnern i din profil kan få personer som inte känner att de passar beskrivningen perfekt att strunta i att det. Så istället borde du låta din profil handla om dig och dina intressen. Kanske kommer du matcha med någon du aldrig hade matchat med innan då, så försöka att vara öppen för lite förslag.

2. Var inte negativ

Det är lite samma här, undvik ord som hata eller liknande och skriv eller prata istället om vad du gillar och älskar.

3. Sluta svajpa på helgerna

Att sitta en lördagseftermiddag och svajpa höger på Tinder kan ge någon en bild av dig att du inte har så mycket som händer i ditt liv.

Självklart finns de också de dagarna och helgerna som man bara är hemma och tar det lugnt.

4. Fråga frågor i ditt första meddelande istället för att låta det handla om dig

En studie visade för ett tag sedan att om det första meddelandet handlade om personens intressen ledde det med större chans till äktenskap. Golden menar att det stämmer och rekommenderar att man ska fråga personen man skriver till en fråga som relaterar till hens profil.

5. Spara de grå bilderna till Instagram

Spara de monokroma bilderna till Instagram, eller liknande, för på din dejtingprofil borde du ha någon glad, solig eller positiv bild. Golden menar att det är större chans att någon svajpar höger om du har en glad och positiv bild.

6. Hoppa inte in på de djupa ämnena fören ni träffats på riktigt

Det finns saker vi alla har som vi vill dela med oss av till personen vi funderar att börja dejta. Och självklart ska du vara öppen och ärlig när du pratar med en potentiell partner.

Men Golden rekommenderar att man väntar med att prata om sina ex eller dramat i familjen tills att man faktiskt träffat personen på riktigt – börja prata om intressen.

7. Skäms inte för att fråga dina kompisar om råd

Att fråga en vän om råd när det kommer till din dejtingprofil är bara positivt. En studie som publicerades nyligen fann att andra personer är bättre på att välja bilder av oss än vi själva är. Enligt Golden kan våra kompisar hitta potentiella matchningar som vi annars inte skulle ha hittat, skriver Huffington Post.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du Tinder?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.