Vad händer egentligen efter att man dör?
1 av 3
Vad händer egentligen efter att man dör? - Foto: TT Bild / TT Bild
2 av 3
- Foto: TT Bild
3 av 3
- Foto: TT Bild

Doktorn: Det här är vad som händer efter att man dör

Om man inte har varit i situationen själv så menar Miller att det kan vara svårt att föreställa sig det han kallar kvardröjandet.


En del tror på det och andra tror inte på det – livet efter döden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad man ser innan man dör men vad händer egentligen när man dör?

B J Miller är vård- och hospisläkare på University of California i San Francisco och när han mötte Oprah och diskuterade liv och död så kom de in på ämnet, skriver Independent.

I Millers arbete tillbringar han mycket tid med personer som är i livets slutskede och verkar ha en kontakt med det spirituella.

– Jag har varit runt personer som är nära att dö, kroppar som precis har dött och det är en kvardröjande känsla. Det är något som dröjer sig kvar, säger han.

Om man inte har varit i situationen själv så menar Miller att det är svårt att förstå hur det här går till men han menar att det händer.

Han själv var nära att dö i en olycka, och säger att det fick honom att vara mindre orolig över vad som händer efter kvardröjandet, efter döden.

Enligt Miller, som har tillbringat mycket tid med personer som är i livets slutskede, säger att det ofta inte är något dramatiskt ögonblick när en person dör.

– Jag har varit nära personer som dör. Jag har suttit och pratat med deras familjer och när vi haft en konversation så har personen gått bort.

Miller menar att ögonblicket efter att någon dör bör respekteras och att övergångsförloppet borde hedras, skriver Independent.

Du kanske också undrar vad som händer med ditt Snapchat-konto om du plötsligt dör – det kan du göra i spelaren nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.