Doktorn: Det här är vad som händer efter att man dör

- 20/05/2017, 08:13 -
Vad händer egentligen efter att man dör?
1 av 3

Vad händer egentligen efter att man dör?

TT Bild / TT Bild

2 av 3

TT Bild

3 av 3

TT Bild

Om man inte har varit i situationen själv så menar Miller att det kan vara svårt att föreställa sig det han kallar kvardröjandet.

En del tror på det och andra tror inte på det – livet efter döden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad man ser innan man dör men vad händer egentligen när man dör?

B J Miller är vård- och hospisläkare på University of California i San Francisco och när han mötte Oprah och diskuterade liv och död så kom de in på ämnet, skriver Independent.

I Millers arbete tillbringar han mycket tid med personer som är i livets slutskede och verkar ha en kontakt med det spirituella.

– Jag har varit runt personer som är nära att dö, kroppar som precis har dött och det är en kvardröjande känsla. Det är något som dröjer sig kvar, säger han.

Om man inte har varit i situationen själv så menar Miller att det är svårt att förstå hur det här går till men han menar att det händer.

Han själv var nära att dö i en olycka, och säger att det fick honom att vara mindre orolig över vad som händer efter kvardröjandet, efter döden.

Enligt Miller, som har tillbringat mycket tid med personer som är i livets slutskede, säger att det ofta inte är något dramatiskt ögonblick när en person dör.

– Jag har varit nära personer som dör. Jag har suttit och pratat med deras familjer och när vi haft en konversation så har personen gått bort.

Miller menar att ögonblicket efter att någon dör bör respekteras och att övergångsförloppet borde hedras, skriver Independent.

Du kanske också undrar vad som händer med ditt Snapchat-konto om du plötsligt dör – det kan du göra i spelaren nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.