Onsdag 27 Okt
Stockholm

Född på 90-talet? Då känner du garanterat igen dessa spel

1 av 2
2 av 2

The Sims, Habbo Hotel och Candy Crush är alla spel som gör oss nostalgiska över barndomen. Hur många spel känner du igen?

Kommentera (47)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. The Sims

Motherlode, shazaam och testingenabled true – hur skulle ens simmar ha överlevt utan dessa magiska ord? Bara fantasin satte gränserna när man byggde drömhuset eller skapade en sim som såg ut precis som en själv. Om du är född på 90-talet känner du garanterat igen detta digitala dockhus.

2. FarmVille

Det fanns en period när alla ville vara bönder på Facebook och odlade saker non-stop! Jag pratar om FarmVille så klart. I verkligheten är det ingen som har 20 träd planterade efter varandra, men där var det en självklarhet. 

3. Snake

Vi spolar tillbaka till de gamla hederliga knapptelefonerna och det populära standardspelet som alltid följde med Nokia-telefonerna – Snake! Inget spel har någonsin varit så utmanande. Spelet finns även som app till smartphones, men utan knapptelefonen är det inte riktigt samma sak.

4. Habbo Hotel

Det här med att vara en avatar var något vi verkligen gillade! Habbo Hotel var en community på internet där man kunde umgås, bygga hotellrum och byta möbler. Under 2015 lades tyvärr sajten ner.

Bildkälla: Flickr

5. Angry birds

Här har vi spelet som gick ut på att skjuta iväg fåglar. Det blev så populärt att det gjordes en film om karaktärerna! Angry Birds lanserades sent 2009, men för ett sant 90-talskid känns det som igår. 

6. Candy Crush

En av de bästa känslorna: när man lyckades få flera godisar i rad och den försvann! Vi har nog aldrig varit så godissugna som när Candy Crush tog över allas telefoner. 

7. Wordfeud

Det klassiska brädspelet Alfapet – fast i mobilform! Ordspråket "pennan är mäktigare än svärdet" stämmer verkligen in här och att komma på ett långt och komplicerat ord var bland det bästa som fanns. 

8. Quizkampen

Om det är något som är säkert så är det att vi gillar tävlingsspel! Quizkampen var det ultimata frågesportsspelet som var både underhållande och allmänbildande. Snacka om att slå två flugor i en smäll.

9. Pokémon Go

Denna dagslända kom så sent som juli 2016, men kvalar ändå in på listan då den gav oss en rejäl nostalgichock. Drömmen om att gå ut och fånga sina egna pokémon blev äntligen uppfylld! Om man såg en stor folkmassa med mobilerna i högsta hugg så visste man att en pokémon var i närheten. 

Spelade du något av dessa spel?
Tack för din röst!
Kommentera (47)
Kopiera länk
Dela