Har du katt? Här är 3 saker du måste ha koll på

Vad betyder det när en katt piskar med svansen? Och är katter verkligen nöjda när de spinner?


Katter har en hel del märkliga beteende för sig. Nog för att de är söta men det uppstår en hel del frågetecken kring dessa fyrbenta husdjur. Här är svaren på några av de vanligaste frågorna angående katters beteende. 

Varför spinner katter?

Forskare är inte helt överens om anledningen till varför katter spinner men det finns ett par teorier. Enligt Agria spinner katter oftast för att de mår bra, det vill säga det visar belåtenhet och tillfredsställelse. Spinnandet kan också fungera som ett kommunikationsmedel katter emellan, mellan katthonor och deras ungar och mellan katter och människor. Vissa katter spinner även när de är rädda, har ont eller mår dåligt. 


Varför slår katten med svansen? 

Enligt allas.se är det svårt att veta exakt varför och vad det betyder när ett katt slår med svansen. Många av kattens svansrörelser påminner nämligen om varandra och kan därför vara svåra att tolka. Det vi vet är att katter använder ljud och rörelser för att kommunicera med varandra och med oss människor och en vilt viftande/piskande svansrörelse betyder vanligtvis att katten är arg eller irriterad. 


Varför pratar katter med fåglar? 

Om du har en innekatt är chansen stor att du, enligt allas.se, har sett din katt sitta och spana på fåglar ifrån fönstret. Chansen är också stor att du har hört ett slags klapprande ljud från din katt. Detta klapprande med tänderna betyder ofta att katten är uppjagad och har sitt ursprung i när katten biter tag i sitt byte. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du det här?
Tack för din röst!