- Foto: Shutterstock

5 saker man aldrig får glömma bort under sex

Att skydda dig, undvika mat på fel ställen eller att vara för hårdhänt – det är ett par saker du inte får glömma bort.


1. Glöm inte att du kan få en könssjukdom 

Runt hälften av jordens befolkning kommer att ha en könssjukdom någon gång i livet och ungefär en miljon människor får en typ av sexuellt överförd infektion varje dag, skriver Daily Star. 

2. Att inte ha mat på fel ställen

Att leka runt med mat i sovrummet kan en del tycka är sexigt, men var försiktig för var maten hamnar. Som till exempel i vaginan eller i anus. Bitar av maten kan frigöra sig och vara kvar i kroppen länge, vilket inte är så bra. 

3. Att inte pressa henne att komma

En av tre kvinnor har problem att få orgasm under sex och 80 procent kan inte komma med bara penetration, enligt statistik från Planned Parenthood.

4. Att inte vara för hårdhänt eller snabb

Att ta i för hårt med trycktekniken kan skada båda personerna. Det kan leda till skador i vaginan och en bruten penis. Undvik kraftiga tryckningar i udda eller stressiga vinklar, eftersom det kan leda till oavsiktlig penisfraktur, enligt Leah Millheiser på Stanford University School of Medicine.

5. Att använda rätt sorts glidmedel 

Om man använder en latexkondom så ska man inte använda ett oljebaserat glidmedel enligt Leah. Samma gäller olivolja eller kokosolika eftersom det kan bryta ner latexen. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!