1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Klarar du riktig värme? Då är den här yogan för dig

Yoga i tropisk värme, låter det intressant? Då bör du prova Bikram Yoga.


hotyogasthlm.se går det att läsa om den ursprungliga Bikram yogan, den så kallade "Hot Yogan", som utövas i ett uppvärmt rum och består av 26 yogapositioner (poser) och två andningsövningar. Ett klassiskt Bikramyoga-pass pågår i 90 minuter.  


Många frågar sig varför Bikramyoga utövas i värme, om vem som helst kan prova och vilka hälsoeffekterna är. Vi reder ut några vanliga funderingar kring träningsfenomenet Bikram Yoga som förhoppningsvis inspirerar till lite svettig träning. 

Varför är det så varmt i yogastudion? 

Den höga temperaturen har många positiva hälsoeffekter enligt bikramyogaostermalm.se. En Hot Yoga-studio brukar vara uppvärmd till cirka 40 grader och bidrar bland annat till att mjuka upp muskler och öka blodcirkulationen. Värmen påverkar också svettproduktionen vilket fungerar som en slags avgiftning av slaggprodukter för kroppen. 

Kan vem som helst utöva Bikramyoga? 

Enligt hotyogasthlm.se är de 26 positionerna i Bikramyoga uppbyggda så att de går att anpassa efter varje enskild individs förmåga. Du behöver alltså inte vara särskilt vig eller ha några speciella förkunskaper för att delta på ett Bikramyoga-pass. 


Vilka är hälsoeffekterna av Bikramyoga?

Hälsoeffekterna av Bikramyoga är många enligt hotyogasthlm.se, tillexempel:

  • Starkare muskler
  • Bättre självkontroll
  • Ökad rörlighet
  • Förbättrad kondition 
  • Ökad koncentrationsförmåga

Yoga är en träningsform med många positiva hälsoeffekter, så att ge Bikramyoga en chans kanske inte är en sådan dum idé. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du provat Bikram yoga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.