8 stadier du går igenom när du söker jobb

Håller du på att söka jobb? Eller vill du se tillbaka och skratta åt din desperation? Här är åtta stadier du går igenom när du söker jobb.


1. HYBRIS

Jag är grym! Noll erfarenhet men jag kan ju vara chef ändå, gick ju den där kursen i ledarskap. Finns ju ingen som skulle vilja tacka nej till mig! Jag är ju totalt awesome! 

2. REJECTION

Du får meddelandet ”Tack för din ansökan men vi har valt att gå vidare med andra sökande.”, inte en utan flera gånger. Det gjorde ont i hjärtat, du hade ju redan planerat intervjuerna och kanske till och med hur det skulle vara när du började jobba där. Alla drömmar gick i krash. 

3. Gör om gör rätt – Skriv om CV:t

CV:t har inte gått hem, okej men då gör vi om det. Så vem är jag?! Vad har jag gjort med mitt liv?! Varför har jag inte fler erfarenheter? Ångest, mörker och gråt.

4. Bombardera jobb med det nya CV:t

 In med det nya CV:t till så många arbetsgivare som möjligt. Hybrisen är tillbaka, något dämpad men du känner dig säker på ditt nya snygga CV. Snart borde erbjudandena börja trilla in, för ingen kan ju tycka att du är fel för jobbet nu!

5. Du får en intervju

Wohoo, en av tio bjöd in dig till intervju! Nu gäller det att preppa gärnet! Och du går in med den här inställningen: 

6. Du får nej.

 Slaget när du får ett nej trots att du trodde att du ACE:at intervjun. Dessutom kom svaret oansenligt sent och dina förväntningar hade varit högre än en skyskrapa. Du trodde verkligen att det här jobbet var i hamn.

7. Repeat

Repeat steg 4-6. Hundratals mail skickas iväg och få besvaras...


8. LYCKA!

Men sen kommer beskedet, du har fått jobbet!! Du vet inte om du ska skratta eller gråta av lycka, äntligen kommer du ha ett syfte på dagarna, slippa jobbiga frågor och ha pengar!

/
CV
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du igen dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.