Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 drömresor du måste göra – som du kanske aldrig hört talas om

- 28/07/2017, 10:43 -

Har du slut på semesteridéer? Är du inte så sugen på en till charterresa? Här är 10 drömmiga resemål som är utöver det vanliga.

Segling, skidåkning, vandring eller meditation, vad vill du sätta på din bucket list? Inspireras av vår lista och tänk efter vad dina drömresemål är!

1. Sail to Ski med Pukka Travels

Skidåkning taget till det yttersta, segla runt på en härlig katamaran i Nordnorge och upptäcka orörda berg. Gästerna får välja vart de vill åka, hika upp och åka skidor ner med de vackraste fjordarna som utsikt. Fiska från båten och ät den färskaste fisken du kan tänka dig till middag.


Bildkälla: Pukka Travels

2. Meditera i ett tempel på Bali

Checka ut totalt, åk till Bali och lär dig yoga och meditation på riktigt. Lär dig något som du kan ha användning för resten av livet och alla kan behöva bli lite mer zen. Lär dig njuta av stunden och komma bort från vardagens stress.


Bildkälla: Pixabay

3. Machu Picchu

Beläget uppe i Anderna i Peru ligger Machu Picchu, den gamla (från 1400-talet) Inkastaden som är ett av världens sju nya underverk. Nuförtiden går det bussar upp så man slipper knata upp för att se de fantastiska ruinerna, om man inte vill vandra så klart.

Även om det är ett mycket välkänt turistmål så är det ingen som kommer därifrån orörd, det är obegripligt vackert och sjukt coolt.


Bildkälla: Pexels

4. Sahara

Tänk dig att bara se sand så långt ögat kan nå och i alla dess riktningar. Häftigare setting får man leta efter. Bo över i ett beduinläger och sov under stjärnhimlen, med tanke på att det inte är några stadsljus i närheten kommer stjärnorna nästan blända dig.

Dessutom kan man prova på sandboarding eller köra jeep, allt som man fortfarande kan tycka är spännande eller dum nog att prova på.


Bildkälla: Pexels

5. The Yacht Week

Segla med dina bästa vänner eller härliga personer du precis lärt känna. Åk till badvikar som inte går att ta sig till förutom med båt, hoppa från klippor och var med på “poolparty” i havet omringad av ett 30-tal båtar.

En garanterat oförglömlig resa som kombinerar en upptäcktsfärd med båt med legendariska fester. Finns i Europa, Thailand och British Virgin Islands.


Bildkälla: The Yacht Week

6. Samoa

Besök den förmodligen vackraste poolen i världen, en naturlig färskvattens källa som omringas av grönska. Ser man en bild på det förstår man att man bara måste åka dit för att uppleva det själv.


Bildkälla: Flickr

7. Kilimanjaro

Bestiga ett berg, varför inte Afrikas högsta berg Kilimanjaro som nästan är 6000 m över havet.

Bestigningen börjar på stäppen och på väg upp till toppen passerar man djungel och till sist en glaciär. Det finns olika rutter och olika tempon för att nå toppen men experter råder en att ta det försiktigt då man kan drabbas av höjdsjuka.

Kombinera bergsbestigningen med gorillasafari och få en komplett naturupplevelse till resa.


Bildkälla: Pixabay

8. Kangaroo Sanctuary

Att bara åka till Australien är en upplevelse i sig men det som skulle göra denna resa extra drömmig, i alla fall för djurälskare, är att besöka Kangaroo Sanctuary. Det är ett rehab och sjukhus för kängurus så att de ska kunna släppas ut i det vilda igen.

Gå på en tur i solnedgången och träffa bebis- och vuxna kängurus och kanske till och med få hålla i en liten rackare. Det går även att ge bidrag till dem om man verkligen vill hjälpa till.


Faksimil Instagram

9. Äta riktig tacos i Mexico

Nästan alla tycker om tacos, det är bara så. Men få har provat riktig tacos i Mexico vilket skiljer sig ganska mycket från den “svenska” tacosen. Ska det vara så ska det vara ordentligt så prova allt från street food tacos till Pujol, som dessutom är utnämnd som en av världens bästa restauranger.

Behöver du mer motivation titta på Niklas mat på SVT när han praktiserar på just denna restaurang.


Faksimil Instagram

10. Fira nyår i olika tidszoner

Nyår är kanske den festligaste högtiden så varför inte fira det riktigt ordentligt. Utnyttja tidszonerna och åk tillbaka i tiden, kanske slå till på stort och ta flyget mellan Nya Zeeland och Cooköarna. Nya Zeeland är en av de första tidszonerna medan Cook Islands ligger på andra sidan datumgränsen men bara en fyra timmars flight ifrån. Tack Telegraph för tipset!


Bildkälla: Pexels

Är någon av dessa destinationer något för dig?