1 av 3
2 av 3
3 av 3

Så gör du morgonen mer effektiv – här är 5 smarta tips

Snoozar du för länge, springer med mackan i munnen och sminkar dig på tåget? Hur får en egentligen tiden att räcka på morgonen?


Snoozar du alltid lite för länge på morgonen vilket leder till att hela morgonrutinen hamnar i ofas? Lugn, du är inte ensam. Det finns dock en hel del smarta lösningar som gör de där extra nio minuter lite mindre katastrofala. Såhär effektiviserar du din tid på morgonen:

Duscha kvällen innan

Att duscha på morgonen kan kännas som ett skönt sätt att starta dagen. Men den varma, sköna morgonduschen blir allt för ofta lite för utdragen. Duscha därför kvällen innan så eliminerar du risken att duscha för länge. 

Bestäm vad du ska ha på dig kvällen innan 

Om du vet med dig att du tar lång tid på dig att bestämma dagens outfit, planera i förväg. Du behöver inte nödvändigtvis lägga fram kläderna du har valt så länge du har ett hum om vad det lutar åt. 


Packa väskan i förväg 

Ska du till gymmet, skolan eller jobb, se till att du har packat klart det du vill och behöver ha med dig kvällen innan. I stället för att springa runt som en galning på morgonen och leta efter skolböcker, anteckningar och rena träningskläder, packa i förväg. Det sparar både tid och håller stressen på en jämn nivå. 

Fixa frukosten

Frukosten är trots allt dagens viktigaste mål och om du vet med dig att du inte har tid eller helt enkelt inte är hungrig så tidigt på morgonen, förbered något att ta med dig. Du hinner slänga ihop en smoothie kvällen innan. Din mage och ditt humör kommer tacka dig!


If you snooze, you lose

Nog för att de där nio minuterna kan kännas futtiga, men det stannar väldigt sällan på "bara" nio minuter. Paniken som uppstår när de där nio minuterna blivit en halvtimme och bussen går om fem minuter är definitionen av stressens mamma. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du seg på morgonen?
Tack för din röst!