Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Goat Yoga är en grej – när kommer det till Sverige?

- 25/07/2017, 15:45 -

Är du trött på vanlig yoga och känner du att du behöver lite mer sött och gulligt i livet? Lösningen: Goat Yoga.

På facebook-sidan The Original Goat Yoga samt deras hemsida goatyoga.net kan du läsa om frilansfotografen Lainey Morse som äger farmen No Regrets Farm i Williamette Valley strax utanför Portland, Oregon. Lainey Morse är grundaren av Goat Yoga, ett yogakoncept som grundades år 2016. 

Målet med Goat Yoga är att erbjuda deltagarna en upplevelse som boostar både psykisk och fysisk hälsa. Detta uppnås genom kombinationen yoga och getter. 

Enligt time.com sprider sig Goat Yoga-trenden som en löpeld i USA. Dock har yogafenomenet inte nått Sveriges gränser, inte än i alla fall. 

Getterna är inte tvingade att delta eller på något sätt "uppträda" på yogaklasserna. Enligt Lainey Morse uppskattar getterna att bli klappade och uppvaktade av deltagarna. Det är heller inget krav att faktiskt utöva yoga, många sitter helt enkelt på sina yogamattor och gosar med getterna istället. 

I februari 2016 lade Rachel "Yoga Girl" Bråthén ut en video på instagram där hon utövar yoga med sin get Penny Lane på ryggen. 

Om Goat Yoga fanns i Sverige skulle det förmodligen inte vara särskilt svårt att få folk att bli intresserade av yoga...

Skulle du vilja prova Goat Yoga?