1 av 4
2 av 4
3 av 4
- Foto: JESSICA GOW / TT
4 av 4

Goat Yoga är en grej – när kommer det till Sverige?

Är du trött på vanlig yoga och känner du att du behöver lite mer sött och gulligt i livet? Lösningen: Goat Yoga.


På facebook-sidan The Original Goat Yoga samt deras hemsida goatyoga.net kan du läsa om frilansfotografen Lainey Morse som äger farmen No Regrets Farm i Williamette Valley strax utanför Portland, Oregon. Lainey Morse är grundaren av Goat Yoga, ett yogakoncept som grundades år 2016. 

Målet med Goat Yoga är att erbjuda deltagarna en upplevelse som boostar både psykisk och fysisk hälsa. Detta uppnås genom kombinationen yoga och getter. 

Enligt time.com sprider sig Goat Yoga-trenden som en löpeld i USA. Dock har yogafenomenet inte nått Sveriges gränser, inte än i alla fall. 

Getterna är inte tvingade att delta eller på något sätt "uppträda" på yogaklasserna. Enligt Lainey Morse uppskattar getterna att bli klappade och uppvaktade av deltagarna. Det är heller inget krav att faktiskt utöva yoga, många sitter helt enkelt på sina yogamattor och gosar med getterna istället. 

I februari 2016 lade Rachel "Yoga Girl" Bråthén ut en video på instagram där hon utövar yoga med sin get Penny Lane på ryggen. 

Om Goat Yoga fanns i Sverige skulle det förmodligen inte vara särskilt svårt att få folk att bli intresserade av yoga...

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja prova Goat Yoga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.