1 av 4
2 av 4
3 av 4
- Foto: JESSICA GOW / TT
4 av 4

Goat Yoga är en grej – när kommer det till Sverige?

Är du trött på vanlig yoga och känner du att du behöver lite mer sött och gulligt i livet? Lösningen: Goat Yoga.


På facebook-sidan The Original Goat Yoga samt deras hemsida goatyoga.net kan du läsa om frilansfotografen Lainey Morse som äger farmen No Regrets Farm i Williamette Valley strax utanför Portland, Oregon. Lainey Morse är grundaren av Goat Yoga, ett yogakoncept som grundades år 2016. 

Målet med Goat Yoga är att erbjuda deltagarna en upplevelse som boostar både psykisk och fysisk hälsa. Detta uppnås genom kombinationen yoga och getter. 

Enligt time.com sprider sig Goat Yoga-trenden som en löpeld i USA. Dock har yogafenomenet inte nått Sveriges gränser, inte än i alla fall. 

Getterna är inte tvingade att delta eller på något sätt "uppträda" på yogaklasserna. Enligt Lainey Morse uppskattar getterna att bli klappade och uppvaktade av deltagarna. Det är heller inget krav att faktiskt utöva yoga, många sitter helt enkelt på sina yogamattor och gosar med getterna istället. 

I februari 2016 lade Rachel "Yoga Girl" Bråthén ut en video på instagram där hon utövar yoga med sin get Penny Lane på ryggen. 

Om Goat Yoga fanns i Sverige skulle det förmodligen inte vara särskilt svårt att få folk att bli intresserade av yoga...

/
Skulle du vilja prova Goat Yoga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Bombdåd på mässa i Filippinerna – flera döda

Minst fyra personer dog och dussintals människor skadades vid ett bombattentat mot en katolsk mässa i staden Marawi i provinsen Mindanao i Filippinerna på söndagen.

Attacker mot Gaza möts med raketer

Israels bombardemang av södra Gaza fortsätter samtidigt som Hamas och Islamiska Jihad har svarat med raketbeskjutning mot Israel.