Fredag 7 Okt
Stockholm

6 huskurer som sägs bota dig fortare – om du vågar testa dem

Sjuk?
1 av 3
Sjuk?. Foto: Pixabay
Du behöver inte gå till vårdcentralen.
2 av 3
Du behöver inte gå till vårdcentralen. Foto: Pixabay
Det finns huskurer du kan prova! Som kanske inte är så konventionella..
3 av 3
Det finns huskurer du kan prova! Som kanske inte är så konventionella.. Foto: TT

Förkyld? Drabbats av feber? Har du öroninflammation? Ramlat och fått en bula? Du behöver inte dra till vårdcentralen. Testa detta istället.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är alltid lika tråkigt att bli sjuk. Men du behöver inte ligga och vänta på att tillfriskna eller proppa dig full med smärtstillande. Det sägs att du kan botas hemifrån med saker du har hemma! Kanske kan de här huskurerna funka?

Det har funnits en tid då vi faktiskt inte haft mediciner och behövt förlita oss på det naturen har att erbjuda. 

1. ATTACKERA FEBERN FRÅN FÖTTERNA 

Den här kuren går ut på att du ska blöta dina strumpor med någon av följande vätskor. 

Ta ett par strumpor, kanske inte favoritstrumpor, och blöt dem i mjölk, vinäger eller rakija (alkoholdryck med Brandy-liknande karaktär som dricks i Balkan, Turkiet och i vissa tysktalande länder). 

Sen ska du sova med strumporna en natt, och vips så har den där demonen till feber drivits ut! Dock kommer den här kuren inte med något tillhörande tips mot fotlukten du kommer gå runt med ifall du väljer ett av de sistnämnda alternativen. Så du kanske kommer behöva stanna hemma några dagar för det..

2. BLANDA DIG EN DRINK 

Om du är förkyld så ska du koka upp rejält varmt tévatten och slänga i någon tesked honung. Standard brukar ju vara lite citron också, men tydligen borde du testa att komplettera honungen med lite rom! Om du vill ha lite kul så kan du ju råka hälla i lite för mycket rom och kanske till och med bjuda över folk? 

3. UNNA DIG EN VITLÖKSKLYFTA

Den här känns sisådär, men vitlök är så bra för kroppen eftersom det innehåller antibakteriella ämnen! Så ät en eller två, eller tre. Desperata tider kräver desperata åtgärder. 

4. GÖR EN LÖKKUDDE

Innan du åker till vårdcentralen för att få en lampa intryckt i ditt öra kan du istället kika i ditt skafferi. Om du har öroninflammation eller kanske bara otroligt ont i öronen så finns det ett tips om att bota det med lök!

Hacka en gul lök och lägg bitarna i mitten av en näsduk som du sedan viker som en liten kudde med lökbitarna omsluten av den. Sen värmer du lökkudden på typ en värmeflaska eller ett element. Lägg kudden över örat och linda något snöre runt huvudet eller sätt på dig en mössa som kan hålla kudden på plats. Ångorna från löken ska ha smärtstillande effekt. 

5. LÖK IGEN

Lök är bra grejer, alltså. Om du fått en bula eller ett grovt blåmärke så ska du hacka upp så mycket lök som behövs för att täcka bulan eller märket, linda in området med bandage och sova med det en, två nätter. Det här ska du tydligen få det att läka betydligt fortare. 

6. GÅ OCH ROTA I KOMPOSTEN EFTER ETT BANANSKAL

Om du har migrän så ska det hjälpa med att lägga en kall kompress över nacken. På pannan ska lägga ett bananskal. Kaliumet från banen tas upp av huden och du kommer genast känna dig bättre! Även om du också kommer känna dig lite löjlig. 

Skulle du testa någon av dessa?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.