Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cola Zero har redan försvunnit i Sverige – här är ersättaren

Sanningen är att Cola Zero redan har försvunnit i Sverige!
1 av 2

Sanningen är att Cola Zero redan har försvunnit i Sverige!

TT

Och ersatts av Cola Zero Sugar. Sockerfri och med ny smak. Har du märkt av det?
2 av 2

Och ersatts av Cola Zero Sugar. Sockerfri och med ny smak. Har du märkt av det?

Nyheter24/Coca-Cola

Nyheter | 28/07/2017 19:31

Visste du att produkten redan försvunnit i Sverige? Cola Zero finns inte längre och det skedde i februari!

Igår kom nyheten att Coca-Cola Zero försvinner helt i augusti. Många fans av den sockerfria läsken blev riktigt oroliga. Men vad som gäller i Sverige var faktiskt redan skrivet – bokstavligen – på läskburkarna.

Nyheter24 har nämligen rett ut det här krångliga med vad som gäller. Sanningen är att Coca-Cola Zero redan har försvunnit i Sverige – och ersatts med just Coca-Cola Zero Sugar. Det står till och med på burkarna/flaskorna.

Cola Zero ny design ny smakNyheter24/Coca-Cola

Det är alltså så att det sker i USA och har redan skett i Sverige. Många här (oss inkluderat!) har helt glömt bort att den alltså redan lanserats så tidigt som i februari 2017. 

– Lanseringen av Coca-Cola Zero Sugar på påbörjades för ett år sedan i Storbritannien. I Sverige lanserades den i början på 2017 samt i övriga Europeiska marknader. USA gör nu samma lansering som vi redan har gjort i Europa, säger Frida Keane, informationschef för Coca-Cola i Sverige, till Nyheter24.

Varför tror du att det blivit så omskrivet här i Sverige?

– Det är vanligt att exempelvis TT snabbt plockar upp amerikanska nyheter och paketerar om till mindre notiser. Detta utan att kolla om de gällande produkterna eller kampanjerna redan finns på den svenska marknaden, avslutar Frida Keane.

Så där har ni det alltså. Det har redan skett i Sverige. Cola Zero är död och ur askan är Cola Zero Sugar född. Frågan är om du ens märkt av skillnaden? 

TV: Här är nya Cola Zero – så stor är skillnaden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du märkt av skillnaden?