Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan du svaret på den här gåtan? Då kan du vara en psykopat

- 11/08/2017, 10:21

Får du höra att du säger sjuka saker ingen fattar? Det kan vara för att du inte tänker som alla andra! Kan du vara en psykopat kanske?

Det här testet sägs ha hittats på av en amerikansk psykolog som ville ta reda på hur psykopater och seriemördare resonerar. Det går ut på att svara gåtan som kommer lite längre ned. Det finns egentligen inget rätt eller fel svar utan testet är lite mer av ett tankeexperiment. 

Här är gåtan! 

En kvinna är på sin mors begravning. Här träffar hon en okänd man som hon blir blixtförälskad i, han är verkligen allt hon någonsin önskat i en man. MEN hon glömmer tyvärr bort att fråga efter mannens telefonnummer och kan inte hans namn. Hon kan därför inte få tag i honom på något vis. Ett par dagar senare hittas kvinnans syster mördad. Vad har hänt?  

Tänk en stund, men inte för länge. 


Giphy

Okej, så här är det. 

Det som hänt är att kvinnan mördat sin syster för att kunna ordna en till begravning, i hopp om att mannen skulle dyka upp på den också eftersom att han kom på moderns. 

Kom du på ett annat svar, kan du pusta ut. Du som kom fram till svaret ovan, du kanske inte är en psykopat men du tänker som en! 

För övrigt är psykopati en personlighetsstörning. En psykopat är en person som har brist på grundläggande sociala och mänskliga känslor som empati, medkänsla, skuldkänslor och närhet. En psykopat gör vad som helst för att få det hen vill ha. Hen kan gå över lik, till och med göra sin syster till ett. 

Läs också: Pluggar du det här ämnet är det störst risk att du är psykopat – eller varför inte göra det här testet för att se om du bor med en psykopat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tänker du som en psykopat?