Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya sjuka dickpic-trenden skrämmer kvinnor på tunnelbanan

- 15/08/2017, 19:59 -
Kvinnor skräms nu av den nya dickpic-trenden.
1 av 3

Kvinnor skräms nu av den nya dickpic-trenden.

TT/Shutterstock/Pixabay (montage)

Där personer skickar ovälkomna penisbilder till dem offentligt.
2 av 3

Där personer skickar ovälkomna penisbilder till dem offentligt.

Piabay

Framför allt verkar tunnelbanan vara en utsatt plats.
3 av 3

Framför allt verkar tunnelbanan vara en utsatt plats.

TT

Dickpicsen fortsätter hagla på nätet och nu har det kommit ett helt nytt sätt att skicka dem som skrämmer tjejer på tuben.

Många kvinnor känner igen sig i att ha fått ta emot en oönskad penisbild från en, för dem, känd eller okänd person. Bilderna väcker ofta starka obehagskänslor hos den som blir utsatt. 

Nu verkar det som en ny trend sprids på framför allt tunnelbanor och andra offentliga platser. Det är via appen AirDrop som finns till Apple-mobiler som flera kvinnor fått motta bilder på penisar, skriver New York Post. 

AirDrop fungerar på det sättet att personer kan skicka bilder och filer mellan sig och andra via Bluethoot. Många använder den exempelvis på jobbet för att skicka saker till kollegor. 

Grundinställningen är att appen bara låter telefonkontakter skicka filer till någon, men om en ändrar inställningen från "Enbart kontakter" till "Alla" kan vem som helst skicka filer till en. 

Det råkade bland annat Britta Carlson, 28, från Storbritannien ut för när hon satt på tunnelbana. Plötsligt plingade hennes telefon till och hon fick ett meddelande om att en annan iPhone ville dela en fil med henne. 

Bildkälla: Shutterstock

När hon klickade på länken visade det sig vara en bild på en främmande mans penis med texten "sugrör". 

– Det var en närbild på en vidrig penis. Jag kände det verkligen som om någon blottat sig, säger Britta.

Hon fick aldrig reda på vem det var som skickade bilden trots att hon tittade runt omkring sig resten av resan. Med Bluetooth krävs det bara att personen är runt 100 meter från sitt offer för att kunna skicka bilden. 

Enligt experten är det troligt att blottare lockas av att använda appen på grund av dess anonymitet.

– Förr behövde blottare uppsöka offentliga platser i en trenchcoat och riskera att bli arresterade. Nu kan deras fantasi flöda fritt, säger Brad Salzman som arbetar med att hjälpa sexmissbrukare skriver New York Post

En svensk flicka fångade en man som blottade sig för henne på tunnelbanan på bild, vilket ledde till att han åkte dit. Du kan se mer i spelaren under. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du fått en dickpic någon gång?