Fredag 7 Maj
Stockholm

Stor analsexguide – nio tips för nyfikna män

Om du vill prova analsex bör du läsa det här.
Om du vill prova analsex bör du läsa det här. Foto: Shutterstock

Den perfekta guiden för dig som vill prova analsex – oavsett om du tar emot eller ger.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I tusentals år har människor haft analsex, ofta för att minska risken för graviditet. Trots det är det än idag tabu att prata öppet om analsex, och särskilt när det kommer till att den mottagande partnern är en man.

Grejen är att på grund av alla nerver som finns där nere kan analsex vara skönt för alla, men särskilt för de som har prostata. Och om du föddes med livmoder saknar du troligtvis en sådan.

Saken är den att en prostataorgasm ofta beskrivs som längre och mer kraftfull än när enbart penis stimuleras.

Nyheter24 har samlat experternas bäst tips och allt du behöver veta om analsex på män, oavsett om du är den som tar emot eller ger.

1. Så värmer ni upp

Ingen gillar att få något rakt upp i röven, inte ens så litet som ett finger.

Därför är det viktigt att alltid värma upp den som ska ta emot. Tunga, finger och till slut kanske med en buttplugg.

Den inre ringmuskeln kan man inte kontrollera och kniper oftast automatiskt när något förs in. En bra start är därför att trycka ett finger mot öppningen tills muskeln slappnar av.

2. Glidmedel och kondomer

Nope, det finns ingen naturlig lubrikation i analen så för att inte orsaka smärta eller sår kan det vara en bra idé att använda glidmedel. Tänk på att inte använda ett oljebaserat glidmedel – det kan nämligen få kondomen att spricka.

Kondom är minst lika viktigt som glidmedel. Det hindrar tarmbakterier från att gå in i urinröret (om den givande partnern har en penis), bakterier att stanna kvar på dildos och om ni vill gå från analt till vaginalt eller oralt sex är det enklare att byta kondom än att gå och tvätta redskapen eller penisen emellan.

Bild: Shutterstock

3. Ska man vara ren?

Det sägs ofta att man ska göra rent analen innan analsex. Gå på toa och tömma tarmen, och gärna spola med en analdusch.

Det här kräver givetvis inte bara tid och planering, utan kan också ge komplikationer. Tarmen kan bli irriterad efteråt, och dessutom ökar risken för sår.

Det kan vara en god idé att gå på toa före, för att kunna slappna av, men let's face it: Baksug är något av en myt och är man obekväm med att det kan komma lite bajs är det kanske fel hål att ha sex i. För hör och häpna: Det är ju där bajset kommer ut.

4. Rimming

Sex är ju inte bara penetration och därför är det viktigt att inte glömma bort rimming – alltså att bli slickad analt. En perfekt uppvärmning för vissa medan andra hamnar i himmelriket direkt.

Slicka, retas, sära på skinkorna, tungknulla. Bara fantasin sätter gränser.

Det kan vara schysst att ta en dusch innan. Då slipper din partner eventuella tarmbakterier – och du kan slappna av.

5. Prostatamassage

Okej nog om förberedelser. Är du redo för de saftigare bitarna? Då kör vi!

Prostatan, den så kallade p-punkten,  är den körtel som producerar sekret till sperman.

Den är ungefär lika stor sm en valnöt och sitter ungefär fem centimeter in i analen, mot naveln. Då den är känslig kan den skapa magi när den blir stimulerad.

Enklast att komma åt prostatan är att ligga på rygg, särare ben och knäna mot bröstkorgen. Undvik att "peta på" prostatan, utan massera den istället. Ett bra knep är "kom hit"-rörelsen, med böjda fingrar och försök "locka till dig" prostatan.


Bild: Shutterstock

Stimulera på utsidan

Prostatan kan även stimuleras utifrån.

– Man kan massera bäckenbottenområdet, från någon centimeter från anus fram till pungen. Då stimuleras prostatan indirekt, utan att gå in i anus, har Ylva Franzén, författare och föreläsare om erotik och sexualitet, tidigare berättat för Nyheter24.

Tryck mot området i några sekunder, släpp och upprepa. När din partner är på väg att komma kan du trycka hårdare för att hjälpa honom fram till orgasmen.

6. Dubbel glädje

Om du nu planerar att ge din partner anal njutning kan du fokuserar på ett ställe som du har en tendens att glömma bort.

För all del, glöm inte bort resten av paketet. Smek mellangården och pungen, runka eller sug samtidigt. Det finns mycket som kan göra det hela ännu skönare.

7. Ställningar

Oavsett om din partner ska ta dig med en strapon eller penis, eller att du ska ta hand om dig själv finns det något som är otroligt viktigt: välj en bekväm ställning som funkar för er.

Avancerade ställningar kan vara en rolig utmaning, men man orkar oftast inte mer än några minuter.

Välj heller något där den som tar emot kan få kontroll själv. Att växla mellan missionär, rida eller doggy kan vara en god idé tills ni får en känsla om vilken som är er favorit.

8. Det finns massa leksaker

Om du som man har kommit in i en klädbutik och känt att det finns jättemycket kläder för kvinnor, men desto mindre för män behöver du knappast oroa dig nu.

För när du väl börjat prova analt öppnar du nämligen en helt ny värld full av sexleksaker. Dildos, vibratorer, stavar, buttplugs, analringar. Ja, du hör ju – det finns många leksaker att välja mellan.

Bild: Shutterstock

9. Att ge analsex

Tänk på att alltid vara lyhörd. Fråga om det är skönt, vad han vill, om han är nära på att komma, och läs av kroppsspråket.

Dessutom går att känna i anus om någon är spänd, och man ska aldrig ha analsex utan att mottagaren är avslappnad.

Se även: Vanliga tjejer avslöjar sina upplevelser under analsex: "Jag sprutade ner honom"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du nyfiken på analsex?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela