Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 saker din lärare gjorde som du hatade då – men älskar idag

- 05/10/2017, 14:31 -
Vad vi hatade det lärarna gjorde då.
1 av 3

Vad vi hatade det lärarna gjorde då.

Pixabay

Men idag är vi faktiskt tacksamma!
2 av 3

Men idag är vi faktiskt tacksamma!

Pixabay

Heja alla lärare!
3 av 3

Heja alla lärare!

Pixabay

Idag är det Internationella dagen för lärare. Därför hyllar vi nu det vi hatade förr i tiden som lärarna gjorde.

Lärare. Vi har alla haft dem. Vissa har varit helt fantastiska och på ett eller annat sätt förändrat vårt liv. Vare sig vi vill erkänna det eller inte.

Pixabay

Men det har funnits stunder då man var riktigt förbannad. Men idag förstår man inte alls varför. För i ärlighetens namn är vi jävligt tacksamma för hur lärarna agerade. 

1. "Och var har du fått reda på det någonstans?"

Att behöva referera till källor kändes sjukt jobbigt under skoltiden. Idag har vi vår källkritik att tacka för det.

2. "Varför tycker du det? Förklara!"

När man hade exempelvis en bokrapport och var tvungen att högt förklara vad man tänkte, vad man kände för dofter och vad man tuggade på samtidigt var riktigt drygt. Men visst har vi blivit bättre på att utrycka oss både intellektuellt och känslomässigt?!

Pixabay

3. När man inte fick jobba med polaren

När man blev satt i par eller grupp med personer man inte kände (eller ville lära känna) kändes det som jorden skulle gå under. Men vilken fantastiskt viktig grej det är när man blivit vuxen – och särskilt i jobblivet. Det går att jobba tillsammans med alla! Vare sig man gillar varandra eller inte...

4. Överraskningsprovet

Helt plötsligt kunde vissa lärare få för sig att överraska med glosprov eller liknande. PANIKEN! Idag får vi tacka för det. Det lärde oss att det i livet helt plötsligt kan hända saker utan förvarning. Kanske blev vi liiiite bättre på att hantera det. Samma känsla fanns när man fick en fråga fast man inte räckt upp handen...

Pixabay

5. "Då kan ni säga det till hela klassen"

När man som elev viskade till sin kompis eller ibland skickade lappar såg alla lärare rött. Självklart ville man inte dela med sig av vad man pratat om! Men idag så är det mest störande när någon snackar när man själv håller föredrag.

6. Det där med att kunna saker utantill

Visserligen hade många lärare fel när de sa att vi aldrig skulle bära med oss all information eller bära med oss en miniräknare jämt i framtiden. Samtidigt är vi på något vis glada att vi fick lära oss mycket utantill.

Pixabay

Heja alla lärare! Tacka din lärare idag den 5 oktober för det är ju Internationella dagen för lärare!

Läs också om 7 saker du känner igen om du har en svinhet lärare.

TV: Sugen på sovmorgon? Snart kan skoldagarna börja senare