Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De här sakerna måste ni göra innan ni gifter er

- 21/10/2017, 14:54
Funderar du och din partner på att gifta er?
1 av 3

Funderar du och din partner på att gifta er?

Shutterstock

Då finns det ett par saker ni borde prata om innan det är dags för bröllop.
2 av 3

Då finns det ett par saker ni borde prata om innan det är dags för bröllop.

Shutterstock

Nyheter24 har pratat med en expert.
3 av 3

Nyheter24 har pratat med en expert.

Shutterstock

Funderar du och din partner på att gifta er? Då finns det ett par saker ni borde prata om innan det är dags för bröllop.

Har du och din partner förlovat er och det är dags att planera ett bröllop?

Men finns det saker man borde gå igenom innan man gifter sig och finns det någon ålder som är den "rätta" åldern? Nyheter24 pratade med relationsexperten och samtalsterapeuten Charlotte Sander

– Det spelar nog ingen roll egentligen i vilken ålder man gifter sig utan det handlar om andra faktorer, säger Sander till Nyheter24. 

– Man ska vara proaktiv innan man gifter sig, med andra ord ska man lära känna varandra så pass bra att man vet vilka värderingar, drömmar, mål och behov som man som partners har. Det här tar så klart olika lång tid för olika människor.

Bildkälla: Shutterstock

Sander förklarar att man, för att ha en god självkännedom och en insikt om att äktenskap vad innebär, behöver kunna förhandla, vänta in varandra och släppa varandra fria.  Men också att man inte ska hindra varandra från det man vill göra. 

Något man också bör ta reda på är syftet till varför man vill gifta sig och att man förstår att man kanske inte kommer gå runt och känns sig kär jämt. Utan att båda två är medvetna om att den känslan kommer och går men att äktenskapet inte är dåligt för det. 

De par som har större chans att lyckas, är de som förstår att dialog är a och o i ett äktenskap. 

– Att prata, prata och åter prata är nyckeln, samt att båda två behöver vara hundra procent incheckade i relationen för att det ska kunna vara balans.

TV: Tecken på att din partner är på väg bort från dig

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.