Gör er redo för en dinosauriepark i Danmark! Obs bilden är ett montage!
Gör er redo för en dinosauriepark i Danmark! Obs bilden är ett montage! - Foto: TT/PNGall/Universal Pictures (Montage Simon Lundberg/Nyheter24)

Här öppnar "verklighetens Jurassic Park"

Bara någon timme från Malmö går det snart att besöka en dinosauriepark på Knuthenborg Safaripark. Vågar du?


"Jurassic Park" vände upp och ner på världen när den hade biopremiär 1993. Efter det följde en rad uppföljare och 2015 fick filmfranchisen liv igen i form av "Jurassic World". Många av oss drömde om (eller skrämdes på tanken av)  att den här parken skulle bli verklighet – och nu har det äntligen slagit in (i alla fall nästan).

Och bara drygt 2 timmar från Malmö.

Google Maps/PNG All (Montage)

Det är nämligen så att Knuthenborg safaripark satsat miljontals kronor på en ny parkattraktion. Nästa år öppnar de en del av parken med "tvättäkta dinosaurier" som vandrar runt.

Men du förstår ju precis som jag att de inte lyckats återuppliva de utdöda djuren som i filmen. Det de har gjort är att skapa animerade dinosaurier som verkligen "känns verkliga" där de syns över ett 30 000 kvadratmeter stort område. 

Universal Pictures

För du ska faktiskt kunna vandra bland de utdöda djuren, som exempelvis triceratops och t-rex, som både brölar och rör sig "verklighetstroget". 

– Det här kommer bli en väldigt livlig upplevelse. Vi skulle säga att det är det närmaste som människan kommer att vara en del av dinosauriernas utdöda värld, säger Christoffer Knuth, parkägare, på deras hemsida.  

Så här såg antagligen en triceratops ut. Bildkälla: Wikimedia

Om du är sugen på att besöka parken redan nu så får du dessvärre chilla en stund, men inte länge. Attraktionen öppnar nämligen den 27 april 2018 och ligger på den danska ön Lolland. 

Efter det kan du se fram mot filmen "Jurassic World: Fallen Kingdom" som har premiär sommaren 2018.

Lyssna här för att veta hur t-rex egentligen lät – för det lät inte som på film...

Bilden här nere blev hatad på internet – läs mer om den sjuka anledningen här.

Faksimil Facebook

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du pepp på det här?
Tack för din röst!