Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4852
reaktioner idag

Vi testade kondomen som "inte kan spricka" – så gick det

En ny kondom som ska vara helt omöjlig att spräcka har landat på jorden. Nyheter24 testade om den verkligen är mer säker än andra kondomer.

Be safe

Vi alla vet nog hur viktigt det är med kondom. Trots sina över 3 000 år på nacken är den fortfarande unik i sitt slag – som ensam uppfinning skyddar den både mot graviditet och könssjukdomar.

Men när man använder en kondom är det viktigt att göra det på rätt sätt, här kan du se hur man faktiskt trär på en kondom. Ännu viktigare är det ju att kondomen inte spricker, för annars finns det risker för både sjukdomar och oönskad graviditet.

Företaget Lelo släppte nyligen kondomen Hex som med hjälp av hexagonala paneler ska vara mer säker än andra kondomer. Detta genom att den anpassar sig bättre efter form, och därför ska ge en bättre passform.

Men är den verkligen mer hållbar än andra kondomer? Hmm...

Nyheter24:s reportar Malin Nilsson och Simon Lundberg utsatte kondomen tillsammans med konkurrenter från RFSU och Durex för flera riktigt, riktigt tuffa test.

Hur det gick få ni se i klippet ovan.

Brukar du använda kondom?

Mer:

Här testar vi kondomen som ska få alla kvinnor att komma