- Foto: TT/Jenny Carlsson

Vi testade kondomen som "inte kan spricka" – så gick det

En ny kondom som ska vara helt omöjlig att spräcka har landat på jorden. Nyheter24 testade om den verkligen är mer säker än andra kondomer.


Vi alla vet nog hur viktigt det är med kondom. Trots sina över 3 000 år på nacken är den fortfarande unik i sitt slag – som ensam uppfinning skyddar den både mot graviditet och könssjukdomar.

Men när man använder en kondom är det viktigt att göra det på rätt sätt, här kan du se hur man faktiskt trär på en kondom. Ännu viktigare är det ju att kondomen inte spricker, för annars finns det risker för både sjukdomar och oönskad graviditet.

Företaget Lelo släppte nyligen kondomen Hex som med hjälp av hexagonala paneler ska vara mer säker än andra kondomer. Detta genom att den anpassar sig bättre efter form, och därför ska ge en bättre passform.

Men är den verkligen mer hållbar än andra kondomer? Hmm...

Nyheter24:s reportar Malin Nilsson och Simon Lundberg utsatte kondomen tillsammans med konkurrenter från RFSU och Durex för flera riktigt, riktigt tuffa test.

Hur det gick få ni se i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du använda kondom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Strul hos Skatteverket när deklarationen öppnade

Flera till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

1 timme sedan
E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.