Tindersvindlaren Simon Leviev.
Tindersvindlaren Simon Leviev. - Foto: Rokas Tenys/Alamy/Stella Pictures och Netflix

Allt om Tindersvindlaren Simon Leviev: Förmögenheten och Instagramkontot

"Tindersvindlaren" gör succé på Netflix och i fokus för dokumentären står bedragaren Simon Leviev. Men hur stor är hans förmögenhet idag, var dömdes han till fängelse och vem är hans flickvän? Nyheter24 reder ut allt.


"Tindersvindlaren", vars namn nu är Simon Leviev, blev världskänd över en natt när Netflix dokumentär om hans bedrägerier hade premiär i början av februari.

Men hur bra koll har du på Tindersvindlaren? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna om honom.

Hur gammal är Simon Leviev?

Simon Leviev föddes den 27 september 1990 i Bnei Brak öster om Israels huvudstad Tel Aviv. År 2022 fyller han därmed 32 år. 

Vad är Tindersvindlarens riktiga namn?

Tindersvindlaren, som numera går under namnet Simon Leviev, hette från början Simon Hayut.

Han bytte dock till efternamnet Leviev år 2017. Detta för att ge sken av att han var släkt med den israeliska diamantmiljardären Lev Avnerovich Leviev, enligt Esquire. 

Så är emellertid inte fallet. 

Foto: Rokas Tenys/Alamy/Stella Pictures

Vilket land bor Tindersvindlaren i idag?

Simon Leviev bor just nu i Israel.

Dömdes Tindersvindlaren till fängelse? 

Tindersvindlaren greps, enligt Yle, år 2019 i Grekland. Han var då efterlyst både i sitt hemland Israel och i flera europeiska länder såsom Danmark, Sverige, Norge och Tyskland.

Efter gripandet dömdes han till 15 månaders fängelse i Tel Aviv, men efter bara fem månader släpptes han på fri fot. Anledningen? Gott uppförande. Innan dess ska han ha avtjänat ett fängelsestraff i Finland.

Simon Leviev har inte åtalats för något av de brott som han anklagas för av kvinnorna som medverkar i Netflix-dokumentären. 

Vad heter Simon Leviev på Instagram?

Tindersvindlaren Simon Leviev har ett konto på Instagram: @simon__leviev__official. Kontot är dock inaktiverat. Senast han syntes till på plattformen var den 7 februari.

"Det är dags att kvinnorna börjar säga sanningen. Om du inte kan ge dem hela världen gör de hela ditt liv till ett helvete", skrev han då i en Instagram story och hävdade sin oskuld.

Foto: Skärmavbild

Vad säger Tindersvindlaren om Netflix-dokumentären?

Simon Leviev har legat relativt lågt sedan Netflix-dokumentären hade premiär. Den 21 och 22 februari medverkar han dock i en exklusiv intervju med Inside Edition

– Jag är inte något monster, säger "Tindersvindlaren" i intervjun och fortsätter vidare:

– Jag var bara en singekille som ville träffa lite tjejer på Tinder. 

Vem är Tindersvindlarens flickvän nu?

Simon Levievs senaste flickvän ryktas ha varit fotomodellen Kate Konlin, 24. Om de dejtar idag eller inte är oklart, men deras relation ska oavsett fortfarande vara god. 

Läs mer om det här.

Vad är Simon Levievs net worth?

Tindersvindlaren tros ha bestulit en rad på kvinnor på miljontals kronor. Hur stor hans förmögenhet efter bedrägeriet är dock fortsatt oklart.

Enligt International Business Times ska dock Simon Levievs net worth uppgå till någonstans mellan 500 000 dollar och en miljon dollar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!