Folk anländer från Ukraina vid gränsövergången i Korczowa, Polen.
Folk anländer från Ukraina vid gränsövergången i Korczowa, Polen. - Foto: TT

1,5 miljoner flyktingar på tio dagar

På tio dagar har 1,5 miljoner flyktingar från Ukraina korsat gränserna till grannländerna, skriver Filippo Grandi, FN:s högkommissionär för flyktingar, på Twitter.


"Det här är den snabbast växande flyktingkrisen som vi har sett i Europa sedan andra världskriget", skriver han.

Mer än hälften av alla som hittills har lämnat landet har tagit sig till Polen. Totalt förutspår FN att över 4 miljoner människor kommer att ha flytt Ukraina till och med juli i år.

TT
Senaste nytt

Hård strid om övergreppslagen "chat control"

Höjda livsmedelspriser – ett orosmoln

Livsmedelspriser fortsätter att stiga och elpriserna är på den högsta nivån sedan februari. Båda två är viktiga faktorer för Riksbankens kamp mot inflationen. Det är viktigt att livsmedelspriserna etablerar sig på en låg och stabil nivå, påpekar riksbankschefen Erik Thedéen.

Jenny Strömstedt blåste Per Skoglund totalt i Nyhetsmorgon: ”Vuxenmobbning”

​Travreportern Per Skoglund älskar mat. Det utnyttjade kocken Jonas Svensson och Jenny Strömstedt – som grundlurade sin kollega i lördagens Nyhetsmorgon.

Polisen i Markaryd rapporterar om brand

"Brand i villa, Strömsnäsbruk.", skriver polisen på sin hemsida.

Pisa-resultatet i korthet

Svenska elevers kunskaper i matematik och läsförmåga i den globala Pisa-mätningen har haft en uppgående kurva sedan "chockåret" 2012 – men nu vänder det neråt igen. Här är de viktigaste punkterna från Pisamätningen 2022 som presenterades i dag.

Ringhals 4 körs på halvfart: "Enligt plan"

Det var förväntat att Ringhals 4 skulle vara i full drift på måndagskvällen, men på tisdagsmorgonen kördes den fortfarande på halva kapaciteten.