Pyotr Tolstoy kommer med ett hotfullt budskap till Finland och Sverige.
Pyotr Tolstoy kommer med ett hotfullt budskap till Finland och Sverige. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Ryska toppolitikern: Missiler redo om Sverige går med i Nato

Ett svenskt och finskt Natomedlemskap innebär att Ryssland kommer att placera robotar med missiler vid gränsen mot de två länderna. Det uppger Pyotr Tolstoy, vice ordförande i den ryska duman, för ITV-redaktören Emma Burrows.


En finsk Natoansökan kan vara bara veckor bort. Det uppgav Finlands statsminister Sanna Marin tidigare i veckan. Läs mer om det här.

Samtidigt pågår omfattande diskussioner om huruvida Sverige ska ansluta till försvarsalliansen och enligt uppgifter till SvD vill statsminister Magdalena Andersson har som mål att Sverige går med i juni 2022. Här kan du läsa mer om det.

Pyotr Tolstoy: "Vi har missiler"

Nu uppger Emma Burrows, redaktör vid brittiska ITV, att det ryska parlamentets vice ordförande Pyotr Tolstoy ska ha kommenterat ett eventuellt finskt och svenskt Natomedlemskap i en intervju.

Enligt Burrows sade politikern först att Finland är "fullt av myggor", varpå han fortsatte om ett finskt medlemskap: "Ryssland kommer att garantera sin säkerhet på ett sådant sätt att inte ens en mygga kommer vilja flyga till oss".

Därefter kom även Sverige, och ett svenskt medlemskap, på tal.

"Vi har missiler som vi kommer att placera vid gränsen till Finland, Sverige, Polen och i Kaliningrad."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!