Oligarkens kollega för fram en ny teori.
Oligarkens kollega för fram en ny teori. - Foto: Stella Pictures och Alexander Demyanchuk/AP/TT

Oligarken misstänks ha dödat sin familj – kollegan: ”Iscensatt”

Vladislav Avajev, tidigare vice ordförande för banken Gazprombank, misstänks ha skjutit ihjäl sin fru och dotter innan han tog sitt eget liv. Men hans kollega Igor Volobuev för fram en annan teori.


Det var den 18 april som den ryske oligarken Vladislav Avajev, 51, hittades död i sin bostad i Moskva. I hemmet hittades också hans 47-åriga fru och deras yngsta dotter: en 13-årig flicka. 

Samtliga familjemedlemmar ska ha dött genom skottskador, och hittades av Avajevs äldsta dotter som slog larm till polisen, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

”Utredningen överväger olika versioner av vad som har hänt. För närvarande, enligt den prioriterade versionen, mördade mannen sin fru och sin minderåriga dotter och sköt sedan sig själv”, står i ett uttalande från den ryska polisen. 

Vladislav Avajevs kollega: "Iscensatt självmord"

Men nu för en tidigare kollega till Vladislav Avajev, som var vice ordförande för banken Gazprombank och stod president Vladimir Putin nära, fram en alternativ teori.

Mer specifikt är det Igor Volobuev, 50, som nyligen lämnade sin topposition inom Gazprombank för att strida på Ukrainas sida, som uttalat sig kring fallet.

– Det är svårt att tro att Avajev skjutit sin 13-åriga dotter, sin fru, och att han tagit livet av sig. Enligt mig är detta ett iscensatt självmord. Hans självmord var iscensatt eftersom han visste för mycket, säger han till ukrainsk media, enligt Daily Mail.

Det Avajev "visste för mycket" om var, enligt Volobuev, toppskiktet i Kreml och deras ekonomiska tillgångar – däribland Vladimir Putins förmögenhet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!