Utbrott i Shanghai och likbil.
Plötsligt börjar mannen i säcken att röra på sig, precis när de ska föra iväg honom till bårhuset. - Foto: Andy Wong/AP/TT och Tomas Oneborg/SvD/TT

Chocken: Här vaknar den "döde" mannen till liv i liksäcken

Personalen som förde bort en avliden man i en liksäck kunde knappt tro sina ögon. Plötsligt börjar mannen i säcken att röra på sig, precis när de ska föra iväg honom till bårhuset. Händelsen fångades på film och väcker nu stark avsky och fruktan i Kina.


I över en månads tid har miljontals invånare i Shanghai, i Kina, tvingats leva under strikt lockdown till följd av den ökade smittspridningen av covid-19. Butiker, skolor och bibliotek har tvingats stänga igen i bland annat Peking – och de i isolering vittnar om extrem matbrist.

— På de här 26 dagarna blev vi utsläppta i 12 timmar. Så vi hann med en kort promenad och sedan kom nya besked om ny instängning, berättade svenske Mikael Gustavsson för TT i slutet av april. Här kan du läsa mer om hur livet ser ut för de som är i karantän.

Här vaknar den "döde" mannen till liv i liksäcken

Nu sprids ett klipp i kinesiska sociala medier, som filmats av förskräckta åskådare, där personal iförda skyddsdräkter ses lasta in en död kropp i en likbil utanför ett vårdhem i Shanghai.

Helt plötsligt vaknar den äldre, och dödförklarade, mannen till liv, rapporterar CNN tillsammans med flera andra medier. På videon öppnar personalen den gula liksäcken och upptäcker det fatala misstaget, och personen som filmar hörs säga, enligt kanalen:

– Vårdhemmet är en katastrof. De lastar in en levande person i en likbil. Begravningspersonalen sa att han fortfarande rörde på sig... Det är verkligen oansvarigt.

Sedan den 1 maj när filmen började spridas har fyra personer fått sparken, bland dessa vårdhemmets chef. Efter den makabra upptäckten har även en läkare fått sin licens indragen.

Mannen fördes till sjukhus och uppges vara stabil, rapporterar CNN.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!