Ytterligare en ryss, med kopplingar till Gazprom, har dött.
Ytterligare en ryss, med kopplingar till Gazprom, har dött. - Foto: Johan Nilsson/TT och Mikhail Klimentyev/AP/TT

Sjunde dödsfallet inom ryska eliten – toppchef föll från klippa

Andrej Krukovskij, chef för oljebolaget Gazproms skidanläggning i Krasnaya Polyana, har dött under oklara omständigheter. Enligt den ryska nyhetsbyrån ska 37-åringen ha omkommit efter att ha fallit från en klippa.


Andrej Krukovskij blev år 2019 chef för den skidort i Krasnaya Polyana, öster om den ryska staden Sotji, som drivs av oljebolaget Gazprom. 

Orten är inte bara populär bland ryssar i allmänhet, utan också den ryska eliten med president Vladimir Putin i spetsen.

Vladimir Putin och Belarus president Aleksandr Lukasjenko i Krasnaya Polyana år 2019. Foto: Sergei Chirikov/AP/TT

Andrej Krukovskij uppges ha fallit från klippa

Men nu skakas alltså skidorten av ett dödsfall. Enligt Expressen, som hänvisar till den ryska nyhetsbyrån Tass, ska Andrej Krukovskij ha fallit från en klippa i samband med en tur mot den närbelägna fästningen Achipsinskaya. 

Fallet ska ha orsakat så pass allvarliga skador att Krukovskijs liv inte gick att rädda.

”Andrej Krukovskij älskade bergen och fann frid i dem. Han ägnade sig helt åt arbetet, var förtjust i skidåkning och fjällvandring”, skriver resorten i ett uttalande, enligt ryska RBC.

Sjunde dödsfallet inom den ryska eliten

Dödsfallet blir det sjunde inom den ryska eliten på bara några månader. Flera andra ryska oligarker, med kopplingar till Gazprom, har dött under mystiska omständigheter: Alexander Tyulyakov, Leonid Shulman och Vladislav Avajev.

Här kan du läsa allt om de tidigare mystiska dödsfallen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!