Vicky White hjälpte Casey Cole White att rymma.
Vicky White hjälpte Casey Cole White att rymma. - Foto: Lauderdale County Sheriff's Office/AP/TT

Fängelsechefen rymde med mordmisstänkte fången – nu är hon död

Jakten efter den mordmisstänkte fången Casey Cole White, som med den biträdande fängelsechefen Vicky White rymde från ett fängelse i Alabama, är över och den slutade under dramatiska former.


Det var i slutet av april som 38-årige Casey Cole White, som tidigare dömts för mordförsök och som även är misstänkt i en pågående mordutredning, rymde från ett fängelse i Florence, Alabama.

Till sin hjälp hade han den biträdande fängelsechefen Vicky White, 56, och duons flykt fångades på film, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Vicky White hittad ihjälskjuten

I över en veckas tid har polisen jagat Casey Cole White och Vicky White, som lyckats hålla sig undan rättvisans långa arm genom att ständigt vara i rörelse.

Men under natten mot tisdagen, svensk tid, fick polisen till slut ett tips om att fången och fängelsechefen befann sig i en bil som stod parkerad i Evansville, Indiana. Väl där såg de hur Vicky White, iförd en peruk, satte sig i en bil tillsammans med Casey Cole White, rapporterar CNN.

En kortare biljakt följde, och slutade med att polisen prejade duons bil av vägen. När patrullen skulle gripa dem upptäckte de att Vicky White var skjuten i huvudet. Hon fördes med ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Casey Cole White: "Jag gjorde det inte"

I förhör ska Casey Cole White ha hävdat att Vicky White orsakat den dödliga skottskadan på egen hand.

– Hon sköt sig själv i huvudet. Jag gjorde det inte, sade han, enligt CNN.

Fångens utsaga tycks, enligt den lokala polischefen Dave Wedding, stämma, men en omfattande utredning av händelsen fortsätter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!