Putin ishockeymatch
Fläckarna på Putins kinder väcker frågor. - Foto: Mikhail Klimentyev/TT och Mikhail Metzel/TT

Putin missade hockeymatch – väcker frågor om hans hälsa

Den årliga uppvisningsmatchen i ishockey beskrivs som ett viktigt datum i Vladimir Putins kalender. Men i år dök han inte ens upp, utan skickade istället en videohälsning – som spär på ryktena om hans hälsa ytterligare.


Rykten om Rysslands president Vladimir Putins hälsa har florerat de senaste veckorna, mitt under hans storskaliga invasion i Ukraina. 

En video där han tog ett hårt grepp om bordsskivan väckte nyligen frågetecken, och senast den här veckan dök Putin upp sittande under en tung filt vid segerparaden i Moskva. Det har även förekommit uppgifter om att Putin ska opereras för cancer, något som Kreml har dementerat.

Här kan du läsa mer om vad experterna tror om Putins beryktade sjukdomar.

Putin missade årlig hockeymatch – väcker spekulationer om sjukdomar

Vad som nu sätter spinn på spekulationerna ännu än gång är att Vladimir Putin drog sig ur Night Hockey Leauge-matchen där han skulle ha spelat på tisdagen. Istället skickade han ett videomeddelande från Sotji där matchen var planerad att äga rum. 

Det som spädde på spekulationerna om den ryske presidentens hälsa ytterligare var mörka fläckar på kinderna som möjligtvis kan ha täckts över med smink, skriver Daily Mail. 

Fläckarna på presidentens kinder i videon väcker frågor. Foto: Mikhail Metzel/TT

– Jag önskar er lycka till i era strider på isen och allt gott, sa Putin i sitt meddelande och fortsatte:  

– Och som de säger: “Må den bästa vinna.” 

"Alltid ett fast datum i Putins kalender"

En källa i Moskva uppges ha berättat att matchen “alltid var ett fast datum i hans kalender” och tillade att “något måste vara fel för att han ska utebli”, skriver Daily Mail

Det var väntat att Vladimir Putin också skulle spela för Legends of Hockey, men i början av maj meddelade pressekreteraren för Rysslands president, Dmitrij Peskov, att statschefen inte skulle delta i spelet, rapporterar regionala Kuban News, enligt New York Post

Det är bara andra gången som presidenten har missat matchen sedan 2012, och den första gången rapporteras ha varit på grund av hälsoproblem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!