Ligan drar fram över Storbritannien.
Ligan drar fram över Storbritannien. - Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT och Stella Pictures

Ligan tömmer bildäck på luft – för klimatet: "Sabotage"

Polisen i Storbritannien varnar nu för en liga som drar fram i landet och som systematiskt tömmer bildäck på luft – för klimatet.
– Det har kommit till en punkt där det inte längre fungerar att fråga artigt eller protestera, säger en talesperson för ligan.


Ligan, som kallar sig för "Tyre Extinguishers", hävdar att de sedan mars i år gett sig på 3 000 parkerade bilar och tömt deras bildäck på luft – och innan året är över vill de ha nått en totalsumma på 10 000.

Ligan Tyre Extinguishers: "Sätta skräck"

Framförallt riktar gruppen in sig på bilar i SUV-modell.

– Vi vill sätta skräck i alla som kör en enorm förorenande SUV i en brittisk stad, säger en talesperson för ligan, enligt Sky News.

– Det har kommit till en punkt där det inte längre fungerar att fråga artigt eller protestera, och det är dags för handling, att sabotera de maskiner som dödar oss.

Polisen om ligan: "Kommer inte tolereras"

Hittills har ligan slagit till i London, Brighton, Manchester, Liverpool, Edinburgh, Sheffield och Cambridge, men deras framfart har "eskalerar", uppger polisen.

Man jobbar nu aktivt, från polisens håll, för att gripa personerna bakom tilltaget och säger att ligans handlingar "absolut inte kommer att tolereras", rapporterar Sky News.

Framförallt är man orolig att personer, vars däck tömts på luft, ska ge sig ut på vägarna, vilket skulle kunna leda till svåra olyckor.

/
Bil
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

2 timmar sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.