Ligan drar fram över Storbritannien.
Ligan drar fram över Storbritannien. - Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT och Stella Pictures

Ligan tömmer bildäck på luft – för klimatet: "Sabotage"

Polisen i Storbritannien varnar nu för en liga som drar fram i landet och som systematiskt tömmer bildäck på luft – för klimatet.
– Det har kommit till en punkt där det inte längre fungerar att fråga artigt eller protestera, säger en talesperson för ligan.


Ligan, som kallar sig för "Tyre Extinguishers", hävdar att de sedan mars i år gett sig på 3 000 parkerade bilar och tömt deras bildäck på luft – och innan året är över vill de ha nått en totalsumma på 10 000.

Ligan Tyre Extinguishers: "Sätta skräck"

Framförallt riktar gruppen in sig på bilar i SUV-modell.

– Vi vill sätta skräck i alla som kör en enorm förorenande SUV i en brittisk stad, säger en talesperson för ligan, enligt Sky News.

– Det har kommit till en punkt där det inte längre fungerar att fråga artigt eller protestera, och det är dags för handling, att sabotera de maskiner som dödar oss.

Polisen om ligan: "Kommer inte tolereras"

Hittills har ligan slagit till i London, Brighton, Manchester, Liverpool, Edinburgh, Sheffield och Cambridge, men deras framfart har "eskalerar", uppger polisen.

Man jobbar nu aktivt, från polisens håll, för att gripa personerna bakom tilltaget och säger att ligans handlingar "absolut inte kommer att tolereras", rapporterar Sky News.

Framförallt är man orolig att personer, vars däck tömts på luft, ska ge sig ut på vägarna, vilket skulle kunna leda till svåra olyckor.

/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.