Volodymyr Zelenskyj hälsar på den amerikanska senatens minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i Kiev.
Volodymyr Zelenskyj hälsar på den amerikanska senatens minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i Kiev. - Foto: TT

McConnell på besök hos Zelenskyj i Kiev

Den amerikanska senatens ledande republikan, Mitch McConnell, besökte på lördagen Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.


Besöket var oannonserat. McConnell reste tillsammans med sina republikanska senatskolleger Susan Collins, John Barrasso och John Cornyn.

Zelenskyj kallar i ett inlägg på Instagram påhälsningen "en stark signal" om att den amerikanska kongressens båda partier såväl som det amerikanska folket stöder Ukraina.

Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, träffade Zelenskyj i Kiev den 1 maj, och presidenthustrun Jill Biden besökte västra Ukraina för ett möte med landets första dam, Olena Zelenska, några dagar senare.

McConnells besök sker samtidigt som kongressen är på gång att godkänna ett nytt stödpaket för Ukraina värt nästan 40 miljarder dollar.

Mitch McConnell besök hos Volodymyr Zelenskyj i Kiev följer på att den demokratiske talmannen Nancy Pelosi och presidenthustrun Jill Biden tidigare i maj besökt Ukraina.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.