Putin uppges ha överlevt lönnmordsförsök
Ett försök att lönnmörda Vladimir Putin misslyckades, hävdar Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst. - Foto: Mikhail Metzel/TT och Wikimedia Commons

Ukrainska uppgifter: Putin överlevde lönnmordsförsök

Ett försök att lönnmörda Rysslands president Vladimir Putin misslyckades, hävdar Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst. Mordförsöket ska ha inträffat för två månader sedan, i början av kriget, enligt Budanov.


Ett mordförsök gjordes mot Rysslands president Vladimir Putin strax efter början av kriget i Ukraina, hävdar Ukrainas underrättelsechef Kyrylo Budanov

Ukrainska uppgifter: Putin har överlevt lönnmordsförsök

Budanov säger att Putin överlevde det “misslyckade” mordförsöket för två månader sedan.  

– Det var ett försök att lönnmörda Putin. Han blev till och med attackerad, sägs det, av representanter från Kaukasus, för inte så länge sedan. Det här är ingen allmän information. Det var ett totalt misslyckat försök, men det hände faktiskt. Det var för omkring två månader sedan, säger Budanov till ukrainska Pravda. 

Kaukasusregionen ligger mellan Svarta havet och Kaspiska havet. Uppgifterna från Budanov har än så länge inte verifierats, rapporterar Sky News

Budanov har tidigare påstått att Putin är sjuk i cancer

Det rapporterades ingenting om lönnmordsförsöket, men Budanov säger sig vara säker på att det skedde. Han ger däremot inga ytterligare detaljer om attacken. 

Enligt uppgifter till Pravda ska mordförsöket mot Vladimir Putin ha skett när presidenten befann sig på resande fot.

Kyrylo Budanov har tidigare påstått att Vladimir Putin är sjuk i cancer och att det planeras en kupp mot honom, men inte heller dessa uppgifter har kunnat verifieras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.