Mördaren Stig Millehaugen, är på rymmen
Dubbelmördaren Stig Millehaugen, är på rymmen. - Foto: Handout fra Politiet/TT och Gorm Kallestad/TT

Rikslarm: Farlig dubbelmördare på rymmen i Norge

"Norges farligaste man", dubbelmördaren Stig Millehaugen, är på rymmen. Norsk polis har utfärdat ett rikslarm och även svensk polis är informerad om rymningen.


53-årige Stig Millehaugen, känd som ”Norges farligaste man” är dömd till 21 års förvaring för mord. Han dömdes för att ha mördat gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed och avtjänar sitt straff på Trondheims fängelse.  

Norske dubbelmördaren Stig Millehaugen har rymt från fängelset

Men i samband med en permission har Millehaugen nu rymt, skriver norska VG. 

– Han skulle vara tillbaka klockan 15 men kom inte tillbaka som det var bestämt, säger fängelsechefen Egil Gabrielsen till VG, och fortsätter: 

– Han blev omedelbart efterlyst av polisen. 

Millehaugen är även dömd för att ha skjutit ihjäl kriminalvårdaren Jon Arild Martinsen i samband med en tidigare rymning. 

Stig Millehaugen beskrivs som "farlig"

Norska medier uppger att polisen utfärdat ett så kallat rikslarm i jakten på Millehaugen. Mördaren beskrivs vidare som ”potentiellt farlig”. Enligt norska VG efterlyses han även internationellt.

Om man ser Millehaugen bör man inte närma sig honom, utan istället slå larm, enligt polisen. 

– Vi uppmanar allmänheten att kontakta polisen om man ser honom. Och att man inte gör någonting på egen hand, säger Anne Haave, åklagare i Trøndelag polisdistrikt.

Svensk polis informerad om Stig Millehaugens rymning

Även polisen i Sverige är informerad om rymningen.

Kristian Ljungberg, presstalesperson på polisens nationella mediecenter, bekräftar att norsk polis varit i kontakt med sina svenska kollegor. Han säger att samtliga svenska polisregioner har fått information om efterlysningen, rapporterar Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!