Rykten säger att Vladimir Putin är sjuk.
Rykten säger att Vladimir Putin är sjuk. - Foto: Mikhail Metzel/AP/TT och Sputnik/Kremlin Pool Photo/AP/TT

Nya uppgifter om Putins hälsa i hemlig rapport: "Slutet är nära"

Spekulationerna om Vladimir Putins hälsa avlöser varandra och enligt vissa rykten är den ryske presidenten till och med döende. Nu ska hans mående även ha avhandlats i en hemligstämplad rapport från den amerikanska underrättelsetjänsten.


Vladimir Putins hälsa har varit föremål för spekulationer i flera år och ryktena om hans påstådda sjukdomar har eskalerat än mer efter att ryska trupper invaderade Ukraina den 24 februari.

Här kan du se tidslinjen över Putins påstådda sjukdomar.

Källan: "Putin är definitivt sjuk"

Många experter har pekat på hur ryktena om Vladimir Putins dåliga hälsa är en form av "önsketänkande", men nu ska det hela även ha avhandlats i en hemligstämplad rapport från den amerikanska underrättelsetjänsten.

Enligt tre källor, som alla läst den aktuella rapporten, slås det fast att Putin behandlats för cancer under den gångna våren.

– Han är definitivt sjuk. Huruvida han är döende är endast spekulationer, säger en av källorna till amerikanska Newsweek.

Samtidigt betonar även dessa källor att man måste ta alla uppgifter om Putins påstådda sjukdomar med en nypa salt.

– Vi måste vara varse riskerna med önsketänkande, konstaterar en annan av de tre källorna.

"Alla känner att slutet är nära"

Samtidigt uppger källorna för Newsweek att oron växer sig allt större i relation till den paranoia Vladimir Putin lär uppleva.

– Putins makt är stark, men inte längre absolut. Positioneringen inne i Kreml har aldrig varit större under Putins styre. Alla känner att slutet är nära, säger en av dem till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!