Den 34-årige mannen hittades senare död. Bilderna är genrebilder.
Den 34-årige mannen hittades senare död. Bilderna är genrebilder. - Foto: Stella Pictures

Poliser såg på medan hemlös man drunknade: "Håll i dig"

En hemlös man har drunknat i den amerikanska delstaten Arizona. Medan han vädjade från vattnet stod tre poliser och tittade på.
– Jag kommer att drunkna, jag kommer att drunkna, ropade mannen innan han miste livet i sjön.


Poliserna ryckte ut efter ett larm om något slags bråk mellan mannen och dennes partner, vid en sjö i staden Tempes centrum. 

Filmklipp som spelades in av polisernas kroppskameror visar hur de står och pratar, tills den 34-årige mannen säger att han väl "är fri att gå nu, eller hur?" och hoppar i vattnet.

Poliserna ignorerade mannens rop på hjälp

Väl i vattnet simmar mannen ut mot en gångbro och får problem.

— Så vad har du för plan nu, frågar en av poliserna, enligt en transkribering av de delar av inspelningen som myndigheterna har bedömt är för känsliga för att sprida.

— Jag kommer att drunkna, jag kommer att drunkna, ropade mannen.

— Nej, det kommer du inte. Ta dig till pelaren och håll i dig, svarade en annan av poliserna, vilket mannen ropade att han inte kunde.

— Okej, jag kommer inte att hoppa i och hämta dig, svarade polisen ungefär.

34-åringen hittades död i sjön i Arizona

Enligt händelsebeskrivningen fortsätter poliserna att uppmana mannen att simma, medan de också försöker kontrollera hans alltmer upprörda partner.

"Kan ni höra mig?" uppges vara mannens sista rop.

34-åringen hittades senare död i vattnet. De tre poliserna har stängts av från arbetet medan saken utreds.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.