Torsdag 30 Jun
Stockholm

"Ryska McDonald's" påstår sig ha sålt 120 000 hamburgare på en dag

Ryska McDonald's har öppnat under det nya varumärket "Vkusno & tochka".
Ryska McDonald's har öppnat under det nya varumärket "Vkusno & tochka". Foto: Stella Pictures

Ryska McDonald's har slagit upp sina dörrar under det nya varumärket "Vkusno & tochka". Och den nya kedjan har fått en succéöppning, enligt deras vd – som menar att de sålde hundratusentals burgare första dagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Till följd av den ryska invasionen av Ukraina beslutade McDonald's att lämna Ryssland helt och hållet och entreprenören Alexander Govor tog över verksamheten

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. Här kan du läsa om vad som finns på menyn och här om hur nya “ryska McDonald’s” smakar.

Nya "ryska McDonald's" har öppnat – heter ”Vkusno & tochka”

Den 12 och 13 juni öppnade 50 restauranger i och runt Moskva igen, med ny logotyp, nytt varumärke och nya förpackningar. 

Tusentals besökare strömmade till flaggskeppet på Pushkin Square, med det nya namnet Vkusno & tochka – som tillkännagavs bara timmar före öppning.

"Den första dagen sålde vi 120 000 hamburgare"

Oleg Paroev - tidigare vd för McDonald's Ryssland - berättade för Reuters att kedjans öppning blev något av ett rekord. 

– Den första dagen sålde vi nästan 120 000 hamburgare. Vi har aldrig sett en sådan daglig omsättning under hela tiden McDonald's har funnits i Ryssland, sa han till nyhetsbyrån. 

Han tillade att han inte förväntar sig att en sådan efterfrågan kommer att hålla i sig för alltid, men att han siktar på att ha öppnat 200 restauranger i slutet av månaden. 

Vissa franchisetagare i Ryssland, särskilt på tågstationer och flygplatser, använder fortfarande McDonalds varumärke och logotyper, till Paroevs förtret. 

– Det är ett mysterium för mig vilka produkter som säljs där, sa Paroev till Reuters

– Men jag kan med säkerhet säga att det absolut inte är samma produkter eller ingredienser som tidigare såldes på McDonald's. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.